• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bilgisayar Mühendisi Yıldızbaş: Aileler çocuklarına sosyal medyayı bilinçli kullanmayı öğretmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilgisayar Mühendisi ve Yazılım Eğitmeni Muhammed Hüseyin Yıldızbaş, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, internet kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber gündelik hayatın vazgeçilmez parçası haline gelen sosyal medya platformlarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini anlattı.

Dünya genelinde internet ve sosyal medya mecraların kullanımının gittikçe arttığına dikkat çeken Yıldızbaş, internet ve sosyal medya kullanım yaşının her geçen gün düştüğünü ifade etti.

Muhammed Hüseyin Yıldızbaş

Bu anlamda çocukları, öğrencileri büyük bir tehlikenin beklediğini vurgulayan Yıldızbaş, "Çocuklarımızı dışarıdaki tehlikelerden koruduğumuz gibi sosyal medyanın zararlı paylaşımlarından da korumamız gerekiyor. 'Çocuğumuza bir şey olmaz' gibi düşünceye kapılsak da sosyal mecranın fiziki hayatı etkilediğinin farkına varmamız gerekmektedir." dedi.

"İleride büyük zararlar doğabilir"

Ailelerin çocuklarını doğru internet ve sosyal medya kullanımı hususunda bilinçlendirmeleri gerektiğini belirten Yıldızbaş, şöyle devam etti:

"Aileler çocuklarının çok fazla sosyal medyayı kullandığını fark ettiği zaman mutlaka buna yönelik önlemler almalıdır. Kimse çocuğunun sosyal medya kullanımında farklı görünüşlere bürünmez gibi düşünceye kapılmaması gerekir. Sosyal medyaya çok fazla zaman harcandığı için ileriki süreçte çok büyük zararlar doğabilir."

"Aileler çocuklarına vakit ayırmalıdır"

Evde ilgi görmeyen çocukların sosyal medyada ilgi görmesinin onların bilgisayar veya telefon başlarında daha fazla zaman ayırmalarına neden olduğunu dile getiren Yıldızbaş, "Çocuklar bu kez evde görmesi gereken ilgiyi sosyal medyada aramaktadır. Bu yüzden işleri ne kadar yoğun olursa olsun aileler çocuklarına vakit ayırmalıdır. Onlara sevgiyle yaklaşmak gerekir ki farklı yerden sevgi gördükleri zaman kandırılmaya müsait olmasınlar." diye konuştu.

"Çocuklarımızı denetlemeliyiz"

Sosyal medya mecralarının ileriki süreçlerde çocuklar üzerinde olumsuz sonuçlar doğurabileceğinin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Yıldızbaş, "Çocuklarımızı özgürlüklerini ellerinden almadan denetim altında tutmalıyız. Hatalara karşı önceden önlem almalıyız. Hataları görmezden gelmemeliyiz ve bu hataları minimize etmek için uğraşmalıyız. Çocuklarınızın sosyal medyasını takip edemiyorsanız abisi, kardeşi veya bir akrabası üzerinden takip etmeniz gerekir. Çocuk bu takibi fark ettiği zaman yapacağı en ufak bir hatayı dahi kendisini geri plana itebilir." ifadelerini kullandı.

"Doğru kullanım teknolojiyi tüketen değil üreten tarafa götürür"

Uzun süren internet, sosyal medya kullanımında çocuklara ceza vermek yerine onların bilinçli bir kullanıcı olmalarını sağlamanın daha etkili olduğuna vurgu yapan Yıldızbaş, son olarak şunları söyledi:

"Çünkü öğrencinin 15 yaşında elinden cihazı alsak bile üniversite hayatında yine cihazı vermek zorundasınız. Bu yüzden şimdiden öğrencinizi bilinçlendirdiğiniz zaman ileriki süreçte birçok zararlı alışkanlıklardan onu korumuş olursunuz. İnterneti ve bilgisayarı doğru kullandığınız zaman teknolojiyi tüketen değil üreten tarafa geçtiğinin bilinci verilmesi gerekir." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir