• DOLAR 32.23
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2417.169
  • ...
Tobago'daki petrol sızıntısı Karayipler'e gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adanın Acil Durum Yönetimi Dairesi (TEMA) yaptığı açıklamada, Tobago kıyılarında ilk kez petrol sızıntısının tespit edilmesinden bir hafta sonra sızıntının Karayip Denizi'ne doğru ilerlediğini söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre Trinidad ve Tobago hükümeti ilk müdahale ekiplerinin ve gönüllülerin, yakındaki bir yolcu gemisi limanının etkilenmesini önlemek için alabora olan bir gemiden çıkan 12 kilometrelik sızıntıyı kontrol altına almaya çalıştıklarını söyledi. Ancak sızıntı kapatılmadı. Ülkenin komşuları alarma geçti.

TEMA Direktörü Allan Stewart , uydu görüntüleri ve modellerin, dalgaların sızıntının bir kısmını Venezuela'nın kuzeyinden geçerek Karayip Denizi'ne taşıyabileceğini ve bunun da petrolün Trinidad ve Tobago'daki mercan kayalıklarına sahip diğer plajları ve hatta diğer ülkelerin kıyılarını etkileme riskini artırabileceğini öne sürüyor.

VENEZUELA SIZINTI NEDENİYLE HAREKETE GEÇTİ
Venezuela Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü sosyal medyada ülkenin sızıntıyı izlediğini ve eylemi koordine etmek için Trinidad hükümetiyle toplantılar başlattığını söyledi. Ulusal Güvenlik Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Trinidad Sahil Güvenlik'in Guyana'ya gittiği iddia edilen en az iki geminin sızıntıya yol açan bir olaya karıştığını tespit ettiğini söyledi.

TEMA'nın Salı günü yayınladığı fotoğraflar, Tobago'nun plajlarının temizlenmesinde ilerleme kaydedildiğini gösteriyor. Stewart, Tobago'nun Atlantik Okyanusu'ndaki 15 kilometrelik kıyı şeridinin yaklaşık üçte birinin temizlendiğini ve sızıntının giderek kontrol altına alındığını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir