• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte bugün: 15 Şubat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1898: Bir Amerikan gemisi Havana Küba limanında infilak ederek battı: 260 kişi öldü. Olaydan İspanya'yı sorumlu tutan ABD iki hafta sonra İspanya'ya savaş açtı.

1950: Sovyetler Birliği ile Çin arasında karşılıklı savunma antlaşması imzalandı. İki ülke, kapitalist dünyaya karşı birleşik cephe oluşturduklarını ilan etti.

1983: Renkli televizyon yayını haftada dört saate çıkarıldı.

1989: Sovyetlerin Afganistan'da 9 yıl süren askeri varlığı, son Sovyet birliklerinin çekilmesiyle sona erdi. Savaşta 15 bin kadar Rus askerinin yanı sıra, yaklaşık 1 milyon Afgan hayatını kaybetti, 5 milyon Afgan ülkesinden göç etmek zorunda kaldı.

1992: Mardin'in Aytepe, Yardere ve Ahmetli köylerine jandarma operasyon düzenledi. 4 kadını gözaltına almak istedi. Kadınları vermek istemeyen köylülere jandarma müdahale etti. Jandarmanın ateş açması sonucu yaşları 10 ila 20 arasında değişen 6 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

1999: Sabancı suikastı sanığı Mustafa Duyar, Eskişehir Cezaevi'nde "Karagümrük Çetesi" olarak tanınan bir grup tarafından öldürüldü, Selçuk Parsadan yaralandı.

2006: Ebu Garib'deki tutuklulara kötü muamele hakkında tanıklık ettikten sonra rütbesi indirilen Samuel Pırovans Amerikan Temsilciler Meclisi'nin bir oturumunda, Iraklı General Hamid Zabar ve birlikte gözaltına alınan 16 yaşındaki oğluna yapılanları anlattı. Samuel Provance, ''Zabar'ı konuşturmak için kendisinden ziyade, 16 yaşındaki oğlu kötü muameleye maruz bırakıldı'' dedi. Babalarını 'yumuşatmak' için gözlerinin önünde çocuklarına kötü muamele yapmanın çok sık başvurulan bir yöntem olduğunu belirten Provance, bu tekniğin General Zabar'da işe yaramadığını, çünkü Zabar'ın, oğluna yapılanlar yüzünden ifade veremez hale geldiğini anlattı.

2006: Emeklilere vergi iadesi için fiş toplanmasına son veren kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

2013: Rusya'da Ural Dağları'nın güneyinde yer alan Çelyabinsk bölgesine düşen meteor nedeniyle binden fazla kişi yaralandı. Çelyabinsk eyaletinin 10 bölgesi göktaşı ve yağmurundan etkilendi.

2016: Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti kuruldu.

2017: Hindistan, aynı roketle uzaya gönderdiği 104 nano uyduyu yörüngeye yerleştirerek yeni bir rekora imza attı.

2019: Moro Müslümanlarının geleceğini şekillendirecek tarihi Bangsamoro organik yasası referandumunun ikinci aşamasının resmî sonuçları açıklandı. Moro’da düzenlenen tarihi referandumun 2. Ayağı da Müslümanların zaferiyle sonuçlandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir