• DOLAR 34.209
  • EURO 37.093
  • ALTIN 2977.291
  • ...
Hamas'tan işgalci rejimin kuşattığı 'Nasır Hastanesi'ne ilişkin açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas'ın Telegram hesabından, işgalci rejimin iki haftadır kuşatma altında tuttuğu Nasır Hastanesi'ne ilişkin yazılı açıklama yayımlandı.

Açıklamada, işgalci rejimin kuşattığı ve yardım ulaşmasını engellediği Nasır Hastanesi'nde yaralılar, sağlık ekipleri ve sığınmacıların insani bir felaketle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Hastanedekilerin ilaç ve gıdaya ulaşamadığı, en basit yaşam koşullarından yoksun olduğu vurgulanan açıklamada, bunun yanı sıra hastanedekilerin işgal güçlerince doğrudan hedef alındıkları, çevrede keskin nişancıların konuşlandığı ve bazı Filistinlilerin şehit edildiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler'den (BM) ve ilgili tüm uluslararası kuruluşlardan siyonist rejimin hastaneyi işgalini engellemek için acil harekete geçmesi istenen açıklamada, işgalci rejimin saldırılardan kaçacak yeri olmayan sağlık ekipleri, hastalar ve sığınmacılara yönelik korkunç katliamlarının önlenmesi çağrısında bulunuldu.

İşgal ordusu, iki haftayı aşkın süredir kuşatma altında tuttuğu yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nin dün boşaltmasını istemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir