• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte bugün: 13 Şubat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

13 ŞUBAT 1258: Hülagû, Bağdat'ı işgal etti. Moğollar 13 Şubat 1258'de şehre girdi ve şehir bir hafta boyunca yağmalandı, Müslüman halk katledildi.  Yapımı nesiller boyu süren cami, saray ve hastaneler yağmalandı ve yok edildi. Barbar Moğollar dünyanın en büyük kütüphanesi olan Bağdat Kütüphanesini yakarak ortadan kaldırdılar.

1926: Konya’da Mevlana Celaleddin-i Rumi Türbesinin müze haline getirilmesine karar verildi.

1960: Fransa, BM ve ABD'nin itirazlarına rağmen 13 Şubat 1960'ta Büyük Sahra'da atom bombası patlattı.

1975: Kıbrıs Türk Federe Devleti kuruldu. Devlet Başkanlığı'na Rauf Denktaş getirildi. Rauf Denktaş, uzun yıllar Kıbrıs'ın lideri olarak kendine Cumhuriyet'in ilk yıllarını örnek aldı. Kıbrıs'ta dini eğitimi, Kur'an Kurslarını, İslam’ın bütün hükümlerini yasaklayarak maneviyattan uzak bir nesil yetiştirdi.

2001- El Salvador'da 6,6 şiddetinde deprem meydana geldi.En az 400 kişi öldü.

2004: Çeçenistan'da Cevher Dudayev'in 1996'da şehid edilmesinden sonra kısa bir süre devlet başkanlığı görevini yürüten Zelimhan Yandarbiyev, aracındaki patlama sonucu şehid edildi. Zelimhan Yandarbiyev, Çeçen halkı arasında mütevazılığı, sade yaşantısı ve cesareti ile tanınıyordu. Ülkenin ikinci devlet başkanı olarak Çeçen halkının hafızalarında ve Çeçen tarihinde önemli bir yere sahip olan Zelimhan Yandarbiyev, sadece bir siyasetçi değildi, aynı zamanda yetenekli bir şair, bir düşünce adamı ve bir mücahitti.

2006: Diyarbakır'da Mustazaflar ile Dayanışma Derneğinin öncülüğünde 11 sivil toplum örgütünün organize ettiği 'Hz. Muhammed'e Saygı Mitingi'ne yüz binin üzerinde kişi katıldı.

2018: ABD’de, grip ve zatürre nedeniyle 4 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

2018: Yemen'de, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kolu Islah Partisi yöneticilerinden Kemal Kemadi’ye yönelik suikast düzenlendi.

2019: İran’da Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı sınır muhafızlarını taşıyan otobüse saldırı düzenlendi. Saldırı da 41 İran Devrim Muhafızı hayatını kaybetti.

2019: Yemen’de yaşanan insani krizin başlıca sorumlularından olan Suudi prensi Bin Selman, Kâbe’nin üzerine çıkarak büyük tepki topladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir