• DOLAR 32.437
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2384.143
  • ...
"O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması Bitlis'te heyecanla gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'in tarihi ve kültürel dokusuna renk katan etkinliklerden biri olan "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması, bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın önderliğinde düzenlenen yarışma, Bitlis'in merkezi, çevre ilçelerinde ve bazı köylerde yoğun bir katılımla icra edildi.

Bitlis merkez ile birlikte 6 ilçe, 2 belde ve 3 köy olmak üzere toplamda 15 farklı noktada düzenlenen yarışmaya, yaş farkı gözetmeksizin binlerce kişi katıldı. Aylar öncesinden başlayan kayıt süreciyle birlikte, katılımcılar sınav için titizlikle hazırlandılar.

Hava şartlarının olumsuzluğuna rağmen, 2 binin üzerinden kişi yarışmaya katılmak üzere kayıt yaptırdı. Hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte, yarışmanın gerçekleştirileceği okul ve merkezlerde görev alan sınıf ve bina sorumluları, sabahın erken saatlerinde görev yerlerine gittiler.

Sınıfların girişine asılan katılımcı kategorileriyle birlikte, sınav saatine kadar tüm düzenlemeler tamamlandı.

Yarışma öncesi katılımcılara sınav kuralları ve düzenlemeleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Özellikle küçük yaştaki katılımcılar için soru kitapçığı bilgilerinin doldurulması için görevliler yardım ve destek sağladılar.

Saat 11.00'de başlayan yarışma, heyecan dolu bir atmosferde devam etti. Peygamber Sevdalıları Bitlis İl Temsilcisi İsmail Elban, yapılan yarışma hakkında yaptığı açıklamada, bu yıl düzenledikleri Siyer Yarışması'na geniş katılımın memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Elban, yarışmaya gösterilen yoğun ilginin Bitlis'in kültürel ve manevi zenginliğinin bir neticesi olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Peygamber Efendimizin hayatının öğrenilmesinin önemine dikkat çekerek, "Bugün 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı Siyer Yarışmamızı gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl yaşanan deprem nedeniyle 'online' olarak yapmıştık. Hamdolsun bu yıl tekrar yüz yüze yapıyoruz. Katılım bu yıl çok iyi. 15 noktada sınav yapıyoruz. Siyer Yarışması'nın düzenlememizdeki amaç, hem okuyup hem de Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesselem) hayatını yaşamaktır. Kaybedeni olmayan bir yarışmadır. İstiyoruz ki Peygamber Efendimizin hayatını herkes okusun. Peygamber Efendimizin hayatını yaşamaya başladığımızda toplumumuzun düzeleceğine inanıyoruz. Gaye ve amacımız budur. Bu kitabı okuyanların hayatından bir değişme olacağına inanıyoruz. Özellikle katılımın fazla olduğu 1. ve 2. kategoride çocukları teşvik eden hocalarına, ebeveynlerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir