• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
SON DAKİKA
Tarihte bugün: 11 Şubat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11 ŞUBAT 1808: Antrasit ilk defa bir yakıt olarak kullanıldı. Antrasit doğal katı yakıtlar sınıfından olan yüksek kalorili bir kömür türüdür. Türkiye'de Kastamonu ilinde bulunan antrasit kömürleşme derecesi en yüksek, jeoloji bakımından en eski kömürdür.

1920: Mısır kralı I. Faruk doğdu. 1965'de ölen I. Faruk, 1936 ila 1952 yılları arasında Mısır Krallığı yapmıştır. Mısır'ın yani kendi ülkesinin İngilizlerce işgaline tarafsız kalmış ama Müslüman Kardeşler Teşkilatının yok edilmek istenmesi, Hasan El Benna gibi liderlerinin şehid edilmesinde İngilizlerin menfaatine hizmet etmiştir.

1925: şeyh Sait kıyamı başladı. Aslında bu gibi vakalar bir süreç içinde vuku bulduğundan farklı milatlarla ifade edilebilir. Kimileri kıyam tarihini 13 Şubat olarak da gösterir. Netice itibariyle şeyh Said, İslami hükümlerin bir bir kaldırılıp, Kur’an’ın hürmetinin çiğnenmesi üzerine harekete geçer ve köy köy dağ taş demeden gezerek toplumu bilgilendirir. Niyeti elini iyice güçlendirdikten sonra yeni hükümet ile masaya oturarak İslam ve Müslümanlara yapılan düşmanlığının sona erdirilmesini sağlamaktır. Ancak Tüm hile ve desiselere rağmen Şeyh Said efendinin kıyamda ve sonrasındaki sözde yargılama sürecinde ortaya koyduğu ciddiyet, samimiyet ve dirayetle Dindar halkın gönlünde taht kurmuştur.

1936: İstanbul'da kar fırtınası nedeni ile Binalar yıkıldı, 120 kadar tekne battı ve Unkapanı Köprüsü parçalandı.

1959: Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla ilgili Zürih Anlaşması, Türkiye ile Yunanistan arasında imzalandı.

1979: İran İslam Cumhuriyeti kuruldu. Uzun sürgün hayatından sonra ülkesine dönen Ayetullah Humeyni İran'da İslam Cumhuriyetini ilan etti. Şah'ın Başbakanı Bahtiyar istifa etti.

1990: Güney Afrika'da ırkçı rejime karşı savaşan Afrika Ulusal Kongresi'nin lideri Nelson Mandela 27 yıllık hapis hayatının ardından özgürlüğüne kavuştu.

1998: Başbakan Mesut Yılmaz, vali ve kaymakamları, bölücülük ve irticayla mücadele için kurulan Sivil Çalışma Grubu'nun üyesi yapan bir genelge yayınladı.

2007: Amerikan Savunma Bakanlığı, Irak işgali öncesinde Bağdat ve El-Kaide bağlantısı yönündeki bilgilerin abartıldığını itiraf etti. Daha sade bir anlatımla, Amerika tüm dünyanın gözünün içine bakarak Irak'ı işgal gerekçeleri hakkında yalan söylediğini kabul etti.

2009: Eski Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, Ergenekon kapsamında tutuklanmadan önce çıkarıldığı savcılıkta; Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bilgisi dâhilinde ve Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak'ın talimatıyla 150-300 arası asker ve polisten oluşacak S-1 adlı birimi oluşturmak üzere çalıştığını iddia etti.

2015: İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında göçmenleri taşıyan dört teknenin alabora sonucu 300'den fazla kişi hayatını kaybetti.

2018: ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin işgal altındaki Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak kabul etme kararının kesin olduğunu ve müzakere edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

2019: İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter bir sitenin oyun parkına düştü. Kazada pilot yüzbaşı ümit özer ve 3 asker hayatını kaybetti.

2020: ÇİN'DE ORTAYA ÇIKAN YENİ KORONAVİRÜSTE CAN KAYBI ARTIYOR. SALGINDA SADECE BİR GÜNDE 108 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ. VİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI BİNİ GEÇTİ. SALGIN İNGİLTERE'YE DE ULAŞTI.

Bu haberler de ilginizi çekebilir