• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte bugün: 9 Şubat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

9 ŞUBAT 720: Beşinci Raşid Halife olarak kabul gören Halife Ömer Bin Abdulaziz vefat etti. Ömer bin abdulaziz, hilafeti döneminde aldığı kararlar ve yönetimde adalete verdiği önemden dolayı kendisi II. Hz. Ömer, dönemi ise beşinci halife dönemi olarak tarihe geçmiştir.

1920: Fransızlar, Maraş'tan çekilmeye ve Adana bölgesini boşaltmaya başladı.

1924: Şeyh Diyaûddîn vefat etti. Şeyh Diyaûddîn, meşhur âlim ve mutasavvıf Abdurrahman-î Taği'nin oğludur. Rusların Van ve Bitlis civarını fethettikleri dönemde müridleriyle beraber Ruslara karşı cihad etmiş, savaşta kolundan yaralanmıştır. Daha sonra kolu kesilmiş ve tek kollu kalmıştır.

1925: Kurtuluş Savaşı Komutanlarından Halit Paşa, Meclis’te Afyon Milletvekili Ali Çetinkaya tarafından tabanca ile vuruldu. 1 hafta yaralı yatan Halit Paşa 14 Şubatta öldü. Deli Halit olarak bilinen Halit Paşa'nın Kel Ali olarak bilinen İstiklal Mahkemeleri hâkimlerinden Ali Çetinkaya tarafından öldürülmesi mecliste işlenen karanlık cinayetlerden biridir. Kel Ali ise sadece bir yıl sonra İstiklal Mahkemesi'ne üstelik "Başkan" olarak atanmıştı.

1934: Türkiye, Yunanistan, Romanya ve Yugoslavya arasında ''Balkan Paktı'' imzalandı.

1988: Hükümet, bir dergide yayınlanan MİT raporunun asılsız olduğunu açıkladı. Derginin bu sayısı, İstanbul Savcılığı'nca toplatıldı.

2007: Vatanseverler Güçbirliği adlı bir derneğin başkanlığını yürüten emekli kurmay Albay Fikri Karadağ'ın Antalya'da, yeni üyelere silah üzerine ölme ve öldürme yemini ettirdiği görüntüler yayınlandı. Fikri Karadağ sonradan Ergenekon ile ilişkisi iddialarıyla tutuklanıp cezaevine konuldu.

2014: İsviçre halkı, AB ülkelerinden göçü sınırlamayı öngören teklifi kabul etti.

2018: FETÖ davasında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı.

2019: Kanada'nın Quebec kentinde camide namaz kılan cemaatin üzerine ateş açarak 6 Müslümanı Kanada vatandaşı, çıkarıldığı mahkemece ömür boyu hapse mahkûm edildi.

2020: DİYARBAKIR'DA, MUSTAZAFLAR CEMİYETİ İLE PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI'NIN ORGANİZE ETTİĞİ "KUDÜS BİZİMDİR" MİTİNGİ DÜZENLENDİ… YOĞUN KATILIMIN OLDUĞU MİTİNGE TÜRKİYE DIŞINDAN DA KATILIM OLDU… FİLİSTİN VE MISIRLI İSLAMİ HAREKETLERİN YETKİLİLERİ HALKA SESLENEREK, MÜSLÜMANLARININ BİRLİKTELİĞİ İLE KUDÜS'ÜN ÖZGÜRLEŞECEĞİNİ VURGULADILAR. MİTİNGİNDE KONUŞAN HÜDA PAR GENEL BAŞKAN VEKİLİ ZEKERİYA YAPICIOĞLU, ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ… BİRLİK BERABER MESAJI VEREN YAPICIOĞLU, İSLAM ÜLKELERİNİN SİYONİST REJİMİ DEVLET OLARAK TANIMAKTAN VAZGEÇMESİ GEREKTİĞİNİ VURGULADI.

Bu haberler de ilginizi çekebilir