• DOLAR 32.2
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2514.423
  • ...
Tarihte bugün: 10 Şubat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 Şubat 1763: İngiltere, Fransa ve İspanya arasında Paris antlaşması imzalandı. Böylelikle Yedi Yıl Savaşları sona erdi. Yedi Yıl Savaşları, Avrupa'nın belli başlı devletleri arasında, 1756-1763 arasında gerçekleşen bir dizi askeri çatışmadır.

1918: Sultan II. Abdülhamid vefat etti. II. Abdülhamid Yahudilere Filistin'i satmamış ve Siyonistlerin Filistin topraklarına yerleşimlerini artırmamaları tedbirler almıştır. II. Abdülhamid, Ciddi bir şekilde kan kaybeden Osmanlı'yı toparlamaya başlamasıyla hedef tahtası olmuş, Siyonistler ve O dönemin emperyalist devletlerinin, içte de İttihatçıların yürüttüğü kumpaslar neticesinde 31 Mart Olayı ile tahttan indirilmişti.

1979: Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Türkiye'de ilk kez bir buçuk aylık bebeğe açık kalp ameliyatı yapıldı.

2005: The New York Times adlı gazete tarafından ABD’nin, Avrupa ülkelerindeki askeri üslerde sözde caydırıcı amaçlı 480 adet nükleer silah bulundurduğu iddia edildi.

2005: Guantanomo'da kadın işkencecilerin cinsel taktikler kullandıkları iddiaları, Pentagon soruşturması ve gizliliği kaldırılan belgelerde doğrulandı.

2011: Mısır'da diktatör Hüsnü Mübarek, yetkilerini yardımcısına devretti. Mısır’da 25 Ocak’ta başlayan devrim 10 Şubat’ta Hüsnü Mübarek’in 30 yıllık diktatörlüğü bırakmasıyla büyük bir zafere dönüştü.

2011: Time World adlı bir internet sitesinde yayımlanan bir makale ABD ve Pakistan arasındaki krizi açığa çıkardı.

2015: ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed, başlarından vurularak öldürüldü. Cinayetler, ABD ve dünyada büyük tepki topladı.

2017: İngiltere'nin York Üniversitesinden bilim adamları üç farklı tipteki kalp hücresini birleştirerek tek bir nabız gibi aynı anda atabilen yapay kalp dokusu geliştirdi.

2017: "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"ni içeren Kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından halkoyuna sunulmak ve yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

2018: İşgalci ABD, Afganistan’ın güneyindeki Hilmend kentinin sengin ilçesinde sivilleri hedef alan hava saldırıları gerçekleştirdi. Saldırılarda en az 21 kişi hayatını kaybetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir