• DOLAR 32.244
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2507.882
  • ...
Blinken ziyareti Netanyahu'yla derin anlaşmazlığı gün yüzüne çıkardı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist eski diplomat ve yazar Alon Pinkas, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Tel Aviv'e gerçekleştirdiği son ziyaretinin, Washginton'un  Netanyahu'yla "derin anlaşmazlık içinde olduğunu ve ona güvenmediğini" gün yüzüne çıkardığını belirtti.

İşgal rejimin eski New York Başkonsolosu Pinkas, Haaretz gazetesi için kaleme aldığı makalesinde, ABD'nin artık işgal rejimine verdiği temel ve derin destekler ile Netanyahu'ya olan güvensizliği arasında bir denge bulma yolunu aradığını kaydetti.

ABD'de "sabrın tükenmeye" başladığını savunan Pinkas, Blinken'ın işgal rejimine yaptığı son ziyarette Netanyahu ile Washington arasındaki anlaşmazlıklar ile güvensizliğin arttığının bir kez daha görüldüğünü ifade etti.

 Pinkas, ABD Kongresi'nde işgal rejimi destekleyen ancak isimlerini açıklamayan 2 üyenin "ABD yönetimi kaçınılmaz bir kararın eşiğindedir. Başka seçenek yok, esnekliğe yer yok. (ABD Başkanı Joe) Biden, İsrail'e sınırsız büyük destekleri için siyasi bedel ödüyor. Kendisinin sabrı ve hoşgörüsü sınırın son noktasına ulaştı." değerlendirmesinde bulunduğunu aktardı.

Blinken'ın 7 Ekim 2023'ten bu yana ülkeye yaptığı ziyaretlerde, işgal rejim ile ABD arasındaki derin görüş ayrılığının genişlediğinin ortaya çıktığını dile getiren Pinkas, şunları kaydetti:

"Bunun ilk işareti Blinken'ın açıklamasındaki talebinde görüldü. Blinken, İsrailliler 7 Ekim'de en korkunç şekilde insanlıktan çıkarıldı. Ancak bu, başkalarını insanlıktan çıkarma izni olamaz. Gazze'deki halkın ezici çoğunluğunun 7 Ekim saldırılarıyla hiçbir ilgisi yoktu dedi. Dolayısıyla Blinken, İsrail'in Gazze'de 26 bin kişinin ölümüne yol açan zararlara daha fazla izin vermeyeceklerini belirtiyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir