• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"ABD/NATO üsleri Anadolu’nun bağrına bir hançer gibi saplanmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi, her ayın ilk cuma gününde düzenlediği basın açıklamasıyla işgalci ABD ve NATO üslerinin kapatılması gerektiğini vurguladı.   

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet İlker Dönmez ve HÜDA PAR Malatya ilçe belediye başkan adaylarının da destek verdiği basın açıklamasını Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç okudu. Tunç, her ayın ilk Cuma gününü ‘NATO’ya ve Üslerine Hayır Cuması’ olarak ilan edişinin 5. yıl dönümünde ‘NATO’ya ve Üslerine Hayır’ demek ve Gazze’ye yönelik siyonist saldırıyı kınamak için topaklandıklarını belirtti.  

"Hatırlanacağı üzere her basın açıklamamızda kamuoyuna şunu deklare ettik" diyen Tunç, şu ifadeleri kullandı:  

"Biz, tüm siyasi partileri ülkemizin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması yönünde ortak irade göstermeye ve karar almaya; ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarını, alimleri, aydınları ve kanaat önderlerini; siyasi partileri bu konuda cesaretlendirecek açıklamalar yapmaya davet ediyoruz. Biz, ülkemizde anti emperyalist ve anti siyonist bilincin artması ve kök salması ve ayrıca Türkiye’nin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması talebimizi gündeme getirmek için her ayın ilk Cuma’sında burada olacağız inşallah. Başta siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun tüm kesimlerini bir kez daha bu önemli konuda harekete geçmeye çağırıyoruz.

Geride bıraktığımız 5 senenin sonunda gördük ki bu konuda daha çok çalışmamız gerekmektedir. Yüzbinlerce vatandaşımız ülkemizdeki ABD elçiliklerinin ve NATO üslerinin önünde toplanıp ‘Katil Amerika- Katil NATO Türkiye’den defol’ diye haykırmadıkça, siyasi partilerimiz halkımıza seçim vaadi olarak ‘NATO’dan çıkacağız, ABD ile stratejik ortaklığa son vereceğiz ve ülkemizdeki fitne yuvası ABD elçiliklerini kapatacağız’ sözünü vermedikçe, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, aydınlarımız ve alimlerimiz bu önemli konuyu gündemlerinin birinci sırasına almadıkça biz meydanlarda olmaya ve bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz biiznillah."

Türkiye'deki tüm askeri darbelerde katil ABD ve NATO’nun elinin bulunduğunu söyleyen Tunç, "İşte, Şubat ayındayız. 28 Şubat post modern darbesinin yıldönümü yaklaşıyor. Hatırlayalım lütfen! 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a ABD elçiliği tarafından hangi şartlar dayatılmaya çalışılmıştı. Terörist ABD, Başbakan Erbakan hocamıza 18 maddelik bir ültimatom vermişti. Rahmetli Erbakan hoca, bu ültimatomdaki maddeleri yerine getirmeyi reddedince de hükümetine karşı yerli işbirlikçiler eliyle 28 Şubat post modern darbesi yapılmıştı. Bu darbenin arkasında ABD emperyalizmi, NATO ve siyonizm vardı. Biz millet olarak yaşanan bu hadiseleri unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Ayrıca 27 Şubat, rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın aramızdan ayrılışının yıl dönümüdür. Bu vesileyle hocamızı bir kez daha rahmet ve özlemle anıyoruz. Erbakan hocamız, bedenen aramızdan ayrılmış olabilir ve fakat Kur’an-ı Kerim’e, Sünneti Rasulullah’a ve tarihimize dayanan fikirleri hala yaşamaktadır. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumdan kurtuluş reçetesi; anti siyonist ve anti emperyalist anlayışı benimseyen Milli Görüş, Adil Düzen, İslam Birliği ve D-8’dir. "

Tunç açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Kürecik ve İncirlik başta olmak üzere ülkemizdeki tüm ABD/NATO üsleri Anadolu’nun bağrına bir hançer gibi saplanmıştır. Bu üsler ülkemizde olduğu sürece ne biz ne de İslam dünyası güvende olmaz. İşte bugün Kürecik ve İncirlik üsleri Aksa Tufanı Savaşında siyonist İsrail’e destek sağlamaktadır.  

54. Hükümetin başbakanı rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın buyurduğu gibi artık Anadolu’dan, ‘Bana ne Amerika’dan’ feryadı yükselmelidir. Milletimiz ABD ile stratejik ortaklığa son verilmesini ve ABD/NATO üslerinin kapanmasını istemektedir."  

Siyonist işgal rejimiyle ticari ilişkilerin kesilmesi gerektiğine vurgu yapan Tunç, "Ayrıca milletimiz; Azerbaycan’dan Bakü-Ceyhan boru hattı üzerinden ve Kuzey Irak’tan limanlarımıza gelen petrolün siyonist israile sevkiyatının bir an önce durdurulmasını, İncirlik üssünün derhal kapatılmasını, Antalya, Mersin, Kocaeli ve İskenderun limanlarından işgalci İsrail’e gıda ve meyve-sebze ihracatının durdurulmasını istemektedir. Biz, bu ticaretin bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz. Hükümet için artık icraata geçme vaktidir. Türkiye; Yemen ve Malezya’yı örnek almalıdır. Siyonist israil ile ticarete devam etmek, Kürecik ve İncirlik’i kapatmamak Filistin davasına ihanet etmek demektir." dedi.

Tunç, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Gazze, Batı Şeria, Kudüs ve Güney Lübnan’da siyonist saldırılara karşı şanlı bir direniş gösteren HAMAS’ı, Kassam Tugayları’nı, İslami Cihad’ı, Kudüs Tugayları’nı, Hizbullah’ı, Gazze direnişine destek veren Yemen Ensarullahı’nı ve Irak İslami Direniş güçlerini selamlıyoruz. Yemen'i acımasızca bombalayan ABD, İngiltere, Avustralya, Hollanda, Kanada ve Bahreyn'i lanetliyoruz. Gazze'yi yalnız bırakmayan Yemen'i biz de yalnız bırakmayacağız inşallah. Hiç şüphesiz Direniş Cephesi er ya da geç zafere ulaşacak ve Şer Cephesi yenilecektir. Milletimizden madden ve manen Filistin direnişine olan desteğini devam ettirmesini ve meydanları terk etmemesini talep ediyoruz. Hükümetten de siyonist İsrail ile yaptığı anlaşmaları bir an önce iptal etmesini ve bu ihanete son vermesini istiyoruz." (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir