• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 29 Temmuz Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Medya Gazetesi; `Tarım İşçileri Konusu Provokasyona Açık`
AK Parti Batman Eski Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, tarım işçileri hareketliliğinin yoğun olduğu bir dönemin yaşandığını ve tarım işçileri konusunun provokasyona açık olduğunu söyledi.

`Mucize Kurtuluş Buna Denir`
Batmanlı Şizofren Hastası olan 38 yaşındaki vatandaş iddiaya göre evinde bir anda girdiği bunalım sonucu mutfaktan aldığı ekmek bıçağını kalbine saplayarak hayatına son vermek istedi.

Pusula Gazetesi; `MÜSİAD Engellileri Ziyaret Etti`
MÜSİAD Engellileri Koruma ve Topluma Kazandırma Derneğini ziyaret etti. Derneğe yapılan Ziyarete MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, teşkilatlanmadan sorumlu Başkan Yardımcısı Fırat Aslan, Yönetim kurulu üyesi Şahin Gülmez ve Şube Sekreteri Muhammet Candan katıldı.

`Müftüden Ramazan Uyarısı`
Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Ramazan Ayı nedeni ile yaptığı açıklamada bu ayın güzelliklerine ilişkin bilgi verdi. Ramazanın pazartesi başlayacağını hatırlatan müftü çağlar, bu ayı, fazilet ve hikmetine uygun şekilde huzur içinde makbul oruç ve ibadetlerle geçirilmesi konusunda çağrı yaptı.

Doğuş Gazetesi; "Sağlık-Sen: Hastane çalışanları hakkını istiyor"
Batman Bölge Devlet Hastanesinde çalışan personelin emeklerinin karşılığının verilmediğini belirten Sağlık-Sen Şube Başkanlığı basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

"Çağlar: Oruç ve İbadetlerle Bu Mübarek Ayı Değerlendirelim"
Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Ramazan Ayının Pazartesi günü başlayacağını hatırlatarak, fazilet ve hikmetine uygun şekilde huzur içinde makbul oruç ve ibadetlerle bu mübarek ayı değerlendirmeye çağırdı.

Mezopotamya Gazetesi; "Ulu Cami Dernek Başkanı Yetkilileri Göreve Çağırdı"
Ulu Cami Derneği İmamı Molla Selahaddin Aydın, hırsız ve cami içerisinde bulunan seyyar satıcılardan bıktıklarını söyleyerek, yetkilileri göreve çağırdı. 20 senedir Ulu Camiye hizmet veren Ulu Cami Derneği Başkanlığını yapan Molla Selahaddin Aydın, son dönemlerde çok sıkıntı çektiklerini belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Batman Postası Gazetesi;"`Bölge Hastanesi Çalışanları Hak Arayışında"
Batman Bölge Devlet Hastanesi acil kapısı önünde toplanan Sağlık-Sen Batman Şubesi üyeleri basın açıklaması yaptı. Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Zahit Seven, Bölge Devlet Hastanesi`nin kurulduğundan beri sürekli sorunlarla gündeme geldiğini, hastaneyi sürekli sorunlarıyla gündeme getirmekten yorulduklarını söyledi.

Batman Gazetesi; "Elektrik Kesintisi Esnafı Bıktırdı"
Batman`da son bir haftadır yaşanan elektrik kesintisi esnafı iş yapamaz hale getirdi.
Esnafın yoğun olduğu Meydan, Kültür ve Çarşı Mahallesinde son bir haftadır her gün öğle saatlerinde yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri esnafı bıktırdı

"Hayallerindeki Akülü Arabaya Kavuştular"
Kozluk Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı`nca Aşağı Güneşli Mahallesi`nde oturan cam kemik hastası kardeşlere 2 adet akülü tam otomatik tekerlekli araba yardımı yapıldı. Halk arasında "cam kemik" olarak bilinen "Osteogenesis imperfecta" hastalığına yakalanan ve bu nedenle bir bebek kadar kırılgan kemiklere sahip olan Elif Akboğa (16) ve Ahmet Akboğa`nın (14) ailelerince bir süre önce Kozluk Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı`nca yapılan başvuru olumlu sonuçlandı.
M.Salih Özcan - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir