Son olarak Filistin Kızılayı Sözcüsü Raid en-Nims, Refah Sınır Kapısı üzerinden gerçekleştirilmesi planlanan üçüncü grup hasta ve yaralı tahliyesinin askıya alındığını açıklamıştı. En-Nims, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Rehabilitasyon Hastanesi’nden yapılacak tahliyenin ertelendiği bilgisinin kendilerine iletildiğini ifade etmişti.

Tahliye edilmesi planlanan hasta sayısına ilişkin net bir bilgiye sahip olmadıklarını belirten En-Nims, Filistin Kızılayı’nın sürece hazır olduğunu ifade ederek, “Hastaları yeniden kabul etmeye ve sağlık durumlarına uygun şekilde güvenli bir tahliye süreci sağlamak için donatılmış ambulanslarla taşımaya tamamen hazırız.” diye konuşmuştu.

Öte yandan işgal ordusuna bağlı, işgal altındaki Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT), yaptığı açıklamada, Refah Sınır Kapısı’nın anlaşmalar ve işgal rejiminin taahhütleri doğrultusunda açık olduğunu öne sürdü.

Açıklamada, Refah’a gelen Gazze sakinlerinin koordinasyonundan sorumlu olan Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), prosedürel nedenlerle gerekli koordinasyon ayrıntılarını sunmadığı iddia edildi.

59E7B565 4172Dc05 2Deb 4335 A7B4 14Ea5D5D646D

Muhabir: ENES ÖZCAN