Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda gündeme dair şu ifadeleri kullandı;
Netanyahu, Hitler'le ideolojik açıdan adeta akrabadır. Nasıl Hitler kendini bekleyen hezimeti göremediyse, Netanyahu da aynı nihai akıbeti yaşayacaktır.
israili yönetenler kendi radikal anlayışlarını, faşist bir ideolojiye dönüştürmüş bir cinayet şebekesinden başka bir şey değil.
Önümüzdeki günlerde yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında da insanlık cephesinin genişlemesini temenni ediyorum.
Filistin’in Batılı ülkelerce devlet olarak tanınması, inanıyorum ki israili daha fazla köşeye sıkıştıracaktır. Bir kez daha BM zemininde bunu haykıracağız.
"Türkiye, her koşulda Filistin davasının bayraktarı olmayı sürdürecektir"
Değerli arkadaşlar, İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Dönem Başkanı olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklarının savunulması noktasında üstümüze düşeni yapmanın gayreti içindeyiz. 25 Ağustos’ta çağrımız üzerine yapılan Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda soykırımcı israilin işgal ve ilhak politikalarına karşı ortak tavrımızı ortaya koyduk. Önümüzdeki günlerde yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında da insanlık cephesinin genişlemesini temenni ediyorum.
Bu zorlu mücadele hem Filistin halkı hem de uluslararası hukukun ve insanlık onurunun savunulması için hayati bir hal almıştır. Türkiye, her koşulda Filistin davasının bayraktarı olmayı sürdürecektir. Bu, inancımızın ve tarihimizin bize yüklediği bir sorumluluktur. Nihai hedefimiz barışı, adaleti ve insanlık onurunu hakim kılmaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyor şimdi sözü size bırakıyorum.





