Gazze'de 24 saat katliam yapan Soykırımcı israil ordusu, Gazze’nin Han Yunus kentindeki Naser Tıp Kompleksi’ne düzenlenen saldırı hakkında açıklama yaparak, “ilgisi olmayan kişilerin” zarar görmesinden dolayı üzüntü duyduklarını ve ön inceleme başlatılacağını açıkladı.
Ordu sözcülüğünün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Eyal Zamir’in en kısa sürede bir ön soruşturma yürütülmesi talimatını verdiği belirtildi. Açıklamada, “İsrail Savunma Kuvvetleri, ilgisi olmayan kişilerin zarar görmesinden üzüntü duyar. Ordu, gazetecileri hedef almamakta, onlara yönelik zararları en aza indirmek için mümkün olan her türlü çabayı göstermektedir. Ancak aynı zamanda askerlerimizin güvenliğini korumaya devam ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Filistin resmi ajansı WAFA, saldırıda 15 Filistinlinin şehit olduğunu bildirdi. Şehitler arasında 4 gazeteci ve çok sayıda sağlık çalışanı ile sivil savunma görevlisi bulunduğu aktarıldı.




