Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'li mevkidaşlarıyla telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Her iki görüşmenin de ana gündem maddesini Suriye'deki gelişmeler ve bölgesel güvenlik oluşturdu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Güler ve Hegseth arasındaki görüşmede, ikili ilişkilerle Suriye'deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel savunma ve güvenlik konuları ele alındı.

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve ABD Savaş Bakanı Pete Hegseth, 20 Ocak 2026 tarihinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler ile Suriye’deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel savunma ve güvenlik konuları ele alındı.

KRİTİK İKİ BAŞLIK

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Fidan ile Rubio telefonda görüştü.

Görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler ve ABD’nin Barış Kurulu girişimi ele alındı.

Muhabir: HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK