Bakan Yumaklı açıklamasında, "5 günde 342 yangın çıktı. Manisa, İzmir, Hatay ve Antakya'daki 6 yangın devam ediyor. Aİzmir Seferihisar ve Menderes yangınlarında dünden çok daha iyi durumdayız. dana'daki yangın kontrol altına alındı. Pilotlarımız risk alarak müdahale ediyor. Karadan da yangınların söndürülmesi için aralıksız çalışılıyor.Rüzgarın kararsız esmesi de çalışmaları etkiliyor. Lütfen dışarıda ateş yakmayın. Çok basit bir ateş yakılmasıyla ülkemizin kaynakları yanıyor. Yangınlara dair toplumsal duyarlılık olmalı." ifadelerini kullandı.
İzmir'de Aliağa ve Foça'nın ardından bu kez Menderes ve Seferihisar'da art arda yangın çıktı. Menderes ve Seferihisar'da çıkan yangınlar yaklaşık 12 kilometrelik bir alanda etkisini artırdı. 281 arazöz ve iş makinesi desteğinde bin 113 personel, 10 mahalleyi etkileyen yangınlara karşı seferber oldu.
Manisa'nın Akhisar ilçesindeki orman yangını 3'üncü gününde. Rüzgarın etkisiyle devam eden yangına 3 uçak, 5 helikopter, 85 arazöz, 31 iş makinesi ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale ediliyor.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yurdun farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin müdahale çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:
"İlgili bakanlıklarımızla tam bir eş güdüm içerisinde süreci yakından takip ediyoruz. 112 Acil Sağlık ekiplerimiz ve UMKE timlerimiz sahada görevlerinin başında. Yangınlardan etkilenen 46 vatandaşımızın tedavileri hastanelerimizde devam ediyor. Yaralılarımızdan birinin durumu ciddiyetini koruyor. Rabbimden tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye."





