Gazze'deki soykırımın dayanılmaz boyutlara ulaşmasına dikkat çekmek amacıyla Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde "Gazze'ye İnsani Koridor" talebiyle bugün saat 18.30'da Kocatepe Camisi'nden TBMM’ye yürüyüş gerçekleştirilecek. Yürüyüş çağrısı, Türkiye’nin 7 bölgesinden sivil toplum platformları ve milletvekillerinin katılımıyla 5 Ağustos Salı günü TBMM’de düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulmuştu.
Basın açıklamasında, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilerek "2 milyon insan; çoğunluğu bebekler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılardan oluşan siviller, açlık içinde can çekişmektedir" denildi. Açıklamada, TBMM çatısı altında bulunan tüm siyasi partilere, Gazze için insanlık paydasında birleşme ve güçlü bir irade ortaya koyma çağrısı yapıldı.

Gazze'ye düzenli ve sürekli insani yardımın ulaştırılabilmesi için derhal insani bir koridor açılması gerektiği vurgulandı.
Etkinlik, Ankara Filistin Dayanışma Platformu'nun yanı sıra, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Elazığ El Aksa Platformu, Antalya Kudüs Platformu ve İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından organize ediliyor.
SİYASET ÜSTÜ BİR ÇAĞRI!
Gazze için ulusal vicdanın harekete geçirilmesini hedefleyen organizasyon, siyaset üstü bir tutumla tüm partilere ve topluma çağrıda bulunuyor "Gazze için geç olmadan insani koridor açın!"






