Küresel piyasalar, ABD ve işgal rejimin İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik hamleleri sonrası yükselen petrol fiyatlarına odaklanırken, altın fiyatları dar bir bant aralığında seyrini sürdürüyor. Güncel durumda gram altın 7.300-7.500 TL, ons altın ise 5.000-5.250 dolar seviyelerinde dalgalanırken, yatırımcılar stratejilerini belirlemek için uzman görüşlerini takip ediyor.

"Yatırımcıyla Top Gibi Oynayacaklar"
Piyasalara dair çarpıcı öngörülerde bulunan İslam Memiş, 2026 yılının altın ve gümüş yatırımcıları için oldukça zorlu geçeceğini belirtti. Yatırımcıların varlıklarını korumaya odaklanması gerektiğini söyleyen Memiş, "2026'da bu emtialardan kolay para kazanmak mümkün olmayacak; fiyatlarla adeta top gibi oynayacaklar" dedi. Analist, yıl boyunca grafiklerin zikzak çizeceğini, bu nedenle fiyat odaklı değil miktar odaklı hareket eden "al-yatçı" profilinin avantajlı olduğunu vurguladı.

Haziran Ayı "Veda" Zamanı Olabilir
Altın ve gümüşle vedalaşmak için hedef rakamları açıklayan Memiş, Haziran ayına dikkat çekti. Kendi stratejisini paylaşan uzman isim, ons altının 5.800-6.000 dolar, gram altının ise 10.000 TL sınırına ulaşmasıyla birlikte elindeki varlıkları satacağını ifade etti.

Zirveden Sonra Büyük Çöküş Beklentisi
Bu rekor seviyelerin görülmesinin ardından piyasada sert bir düzeltme beklediğini aktaran Memiş, ons altında 2.000 dolarlık, gram altında ise 2.000 TL’lik bir düşüşün yaşanabileceği konusunda yatırımcıları uyardı. Bu "altın vuruş" sonrası gelecek büyük satış dalgası için henüz vaktin olduğunu ancak o dönem yaklaştığında tekrar bilgilendirme yapacağını ekledi.

Gümüş Yatırımcıları İçin Bekleyiş Sürüyor
Gümüş piyasasına dair de değerlendirmelerde bulunan Memiş, 122 dolar seviyesinden alım yapanların bir süre daha beklemek zorunda kalacağını hatırlattı. Şu an ons gümüşün 85 dolar, gram gümüşün ise 121 lira civarında olduğunu belirten analist, gümüşün şu anki kurlarla pahalı olduğunu savundu. Hazirana kadar 96 ve 109 dolar bandının görülmesi durumunda yatırımcıların çıkış fırsatı bulabileceğini, aksi halde sabırla beklemeleri gerektiğini ifade etti.

Muhabir: Yakup YÜKSEK