Afyonkarahisar, Mayıs ayında alışılagelmişin dışında bir manzarayla güne uyandı. Sabahın erken saatlerinde sağanak yağmur şeklinde başlayan yağış, sıcaklığın ani düşüşüyle yerini yoğun kar yağışına bıraktı.

Afyonkarahisar 2

Yollarda kar esareti
Aniden bastıran kar, özellikle şehirler arası bağlantı noktalarında sürücülere zor anlar yaşattı:

Damlalı boğazı: Afyonkarahisar-Sandıklı kara yolu üzerindeki bu kritik geçitte, güvenlik gerekçesiyle ağır vasıta geçişlerine geçici olarak izin verilmiyor.

Ankara ve Uşak yönü: Afyonkarahisar’ı Ankara ve Uşak’a bağlayan güzergahlarda kar yağışı ve buzlanma nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Ekipler teyakkuzda
Karayolları ekipleri, ulaşımın tamamen durmasını engellemek amacıyla bölgeye sevk edildi. İş makineleriyle sürdürülen kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yetkililer, sürücüleri takip mesafesine dikkat etmeleri ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Muhabir: Yakup YÜKSEK