• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
`Bir İslam düşünürü Aliya İzzet Begoviç` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Üniversitesi Kültür Merkezi konferans salonunda “Bir İslam düşünürü Aliye İzzet Begoviç”  konulu konferans düzenlendi.

Programa Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Nuri Nas, Üniversite Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nurullah Aktaş, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Bosna Hersek eski Cumhurbaşkanı Aliye İzzet Begoviç'in biyografisinin okunması ile başlayan konferansta, Şırnak Üniversitesi Öğretim üyesi Ruhullah Öz bir sunum yaptı.  

Konferansa, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Alkın konuşmacı olarak katıldı.

Programda konuşan Alkın, Bilge Kral Aliya İzzet Begoviç'in hayatından kesitler sunarak, onun büyük bir İslam düşünürü olduğunu, hem siyasi hem akademik olarak dünyada yer edindiğini aktardı.

Bilge Kral Begoviç'in yazdığı kitaplarda büyük bir mana derinliği bulunduğunu söyleyen Alkın, “Begoviç'in hayatı boyunca sözleri bu günümüze ışık tutacak, derin mana ifade edecek ve her sözünde büyük dersler çıkarılabilecek söylemlerdir. İslami yaşantısı ve reformları dünyayı kendine hayran bırakan ve onun izinden gidilebilecek bir İslam düşünürüdür. Ona “Bilge Kral” ismini takmışlardı ama o, bu sıfatı hiç sevmiyordu. O, sağlam bir imanın sabır ve metanetle birleştiği zaman, ortaya neler koyulabileceğini gösterdi ” ifadelerini kullandı.

Konferans öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sonra sona erdi.

 (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir