• DOLAR 32.364
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2392.277
  • ...
`FETÖ ve PKK konusunda dünya yanlış bilgilendirildi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile birlikte bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Van`a geldi.

Beşyol Meydanı`ndaki esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyen Bakan Soylu, esnafın talepleri için ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi.

Esnaf ziyaretlerinin ardından Van Valiliği binasına geçerek şeref defterini imzaladıktan sonra basına açıklamalarda bulunan Soylu, esnaf ziyaretinin faydalı geçtiğini ifade etti.

Soylu,  “Van`da yaklaşık bir saatten beri büyük bir mutlulukla ifade etmeliyim ki esnafımızı ve insanımızı ziyaret ettik. Zannediyorum beraberimizde olanlar bir sevgi selinin, bir sıcaklığın ki havaların çok soğuk olduğunu söylemeliyim ve tırnak içinde ifade etmeliyim ki büyük bir samimiyeti görmüş, hissetmiş, anlamış ve mutlu olmalılar. Ben bu konuda büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum; vatandaşımız her şeyin farkındadır. Ülkemizin huzurlu, mutlu ve ekonomik açıdan büyümesini ve yükselmesini sağlayabilecek bir anlayışın nasıl gerçekleşebileceğinin farkındadır. Aynı zamanda kendilerine samimiyetle hizmet eden insanların da farkındalar. 15 Temmuz`un oluşturduğu bu büyük atmosferin devam etmesinin ve bunun bu ülkenin hedeflerine ulaşmasının en önemli yolu olduğunun da farkındadır. Bu yaklaşık bir saattir yapmış olduğumuzun ziyaretin bize bıraktığı intiba budur.” dedi.

Kış mevsimi içerisinde Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki illeri ziyaret etmeye devam edeceğini ifade eden Soylu, “Biz ulaşım ve iletişim çağındayız. 21. yüzyılda böyle tanımlama lazımdır. Özellikle 14 yıllık hükümetimiz döneminde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım`ın Ulaştırma Bakanlığı dönemlerinde gerçekleştirilen ve hala devam eden ulaşım ve iletişim yatırımları artık uzak kavramını neredeyse bizim lisanımızdan çıkarmıştır. Bir müddet önce Hatay hattından taki Ağrı, Iğdır hattına bu kış süresi içinde sürekli illerimizde olacağımızı, bazen üniversitelerde, bazen sivil toplum örgütleriyle, bazen aşiretlerimizle, bazen şehrin kanaat önderleriyle, bazen öğrencilerle, bazen vatandaşlarımızın evinde sohbet ederken olacağız. Bunun sadece Van`a ait değil, hükümetimizin bir kararı olduğunu Sayın Cumhurbaşkanı`mızın, Başbakanı`mızın biz talimatı olduğunu ifade etmiştim.” diye konuştu.

Doğu ve güneydoğu bölgeleri için kalkınma hamlesinin işsizliğe ve ekonomik birçok meseleye çözüm üretecek bir hareket olduğunu belirten Soylu,  bölgeyi sorun alanı olarak, tarif edilmesine izin vermeyeceklerine dikkat çekti.

Soylu, “Doğu ve Güneydoğumuzun sorun alanı olarak tarif edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Doğu ve Güneydoğuyu bir sorun alanı olarak tarif edenler aslında kendilerine terör akıllarına bir zemin hazırlamaktadırlar. Bu ülke mutluluğu hak eden bir ülkedir. Hükümetimiz bu noktada ülkemizin her noktasında eksikliği aksaklığı giderme kararında olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu da kardeşlerimiz ile olan bu münasebetimiz ile birlikte tüm eksiklikleri ve aksaklıkları gidermek üzere kararlıdır ve iradesi kuvvetlidir.” ifadelerini kullandı.

2011 yılında meydana gelen depremlerden sonra kentte yaptıkları çalışmalardan bahseden Soylu, “Van ilimiz ekonomik kalkınma anlamında hükümetimizin öteden beri önem verilen illerimizden biri olmuştur. Özellikle 2011 yılında meydana gelen deprem faciası sonrasında adeta yeni bir Van inşa edilmiştir. TOKİ tarafından afet yardımı kapsamında Van Edremit ve Erciş`te inşa edilen 17 bin 489 konutun yanı sıra, evini yapana yardım projesi kapsamında, 16 bin 667 konut ve iş yeri yapımı sağlanmıştır.” şeklinde konuştu.

FETÖ`ye karşı hukuk yoluyla mücadele verdiklerini aktaran Soylu, “Kendilerini bunlardan muhafaza etmiş, bazen muhafaza etmenin de bedelini ödeyenler, hem koruyanlar var, hem de bu korumadan dolayı bedelini ödeyenler var. Onları da kucaklayarak, ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu tramvayı, yani ülkemizi ele geçirmeye çalışan ve bir darbe yapmak suretiyle planlamaya çalışanlara gerekli mücadeleyi hukuk zemini içerisinde veriyoruz.” dedi.

“Geçeğin üzeri algıyla örtünemez”

FETÖ/PDY ve PKK/KCK konusunun uluslararası boyutta çarpıtıldığı ve bir algı oluşturulduğunu belirten Soylu, gerçeklerin asla algıyla örtünemeyeceğinin altını çizdi.

Soylu, “Özellikle FETÖ/PDY ve PKK konusunda bizim mücadele gücümüzü zayıflatmak ve uluslararası arenada bizi yalnızlaştırmak için uluslararası örgütler bu FETÖ/PDY, KCK, PKK konusunda dezenformasyonla dünyayı yanlış bilgilendiği açıktır. Ama güneş balçıkla sıvanmaz bunlar hep olacaktır, hep olmuştur. Geçeğin üzeri algıyla örtünemez. Ortada bir gerçek var, uçak, helikopterler, tank var, ellerine silah almış TSK`nın şanlı elbisesi içerisine girmiş ve bizim en güzide kurumlarımızdan bir tanesi olan kurumumuzu farklı bir şekilde yansıtmaya çalışan bir hain güruhu var. Bunu biz biliyoruz ve yaşayanlar biliyor. Anlamayanlar anlayacaktır.” diye belirtti. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir