• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...

Hamd âlemlerin Rabbine, salat ve selam da O’nun pak Rasulüne olsun.

Ne kadar çok bağımlılığımız var öyle değil mi? Bağımlılık denince akla alkol, sigara, uyuşturucu gibi şeyler gelir. Dikkat ettiniz mi hiç, bağımlılığa benzer ne çok yükümüz var.

En yakınımızdan en uzağımıza kadar bağlandığımız bir şeyler var. Örneğin Allah’ın bizlere en güzel hediyesi olan çocuklarımız... Bebekken büyümelerini isteriz. Ancak büyüdükçe tuhaf bir hüzün kaplar içimizi… Hem sevinç hem hüzün bir arada en çok çocuklarımızda hissedilir. Yürümeye başlarlar, hüzünleniriz. Okula başlamalarında, mezun olmalarında, ergenliğe girdiklerinde hep ayrı bir hüzün…

Her yeni gelişim bir ayrılığın habercisidir sanki… Adım adım hüzün sarar insanı. Buna yalnızlık korkusu demek, çabasız bir yorumdur. Zira çok çocuklu ailelerde bile rastlanıyor bu hüzne. Hâlbuki biraz bırakabilsek şu gönlümüzdeki yükleri, biraz hafiflesek, rahatlasak… Adı her ne ise bu hüznümüzü bir kenara bıraksak…

Elbette hüzün de en güzel duygulardan biridir. Ancak güzel kalbimizi yoracak kadar düşünmesek hiçbir şeyi… Sonuçta içinde yaşadığımız şu dünya bile yok olup gidecek. Bize salih ameller kalacak. Bu açıdan bakıldığında herkes ve her şey bizi Allah’a yaklaştırmalı. Hüzün de Allah’a yaklaştırdığı nispette kıymetlidir.

Kanatlanmak için yüklerinden kurtulmalısın. Kurtulmak, bırakmak değil; Allah’a bırakmaktır. Zaten hiçbir sorumluluğu olmasa da şu asırda yaşamak yük olarak yeter insana. Her şeyiyle Allah’a ait olan bu dünyada, her şeyi Allah’a bırakarak tevekkül etmektir en büyük devamız.

Duygusuzluktan Allah’a sığınalım ancak aşırı duygulardan da O’na sığınmayı unutmayalım. Hakla batılı ayırdığı gibi, duygularımızla aklımızın da birbirine karışmaması için Rabbimizden yardım dileyelim.

Olacak olan elbet olur. Hüzünlerimizi gidermesi için Allah’tan yardım dileyip, imtihanlarımızda yardımcı olmasını O’ndan dileyelim. Kendimiz için istediğimiz hususta kardeşlerimiz için de dua edelim ki duamız hem kendimiz hem de kardeşlerimiz için kabul olsun.

Duadan kanatlar edinelim. Ki sırtını Allah’a dayamak ve isteklerinin karşılanması hususunda Allah’a güvenmekten daha rahatlatıcı bir şey yoktur. Bu duadan kanatlarla dünyanın dört bir yanına yolculuğa çıkalım, ihtiyacı olan herkese dua nimetinden ikram edelim.

Ha, bir de mazlumların dualarında yer edinelim. Duası makbul insanların gönlüne girelim. Muhabbetsiz kimselerden, tabiri caizse kanatlarımızı kıranlardan uzak duralım. Vesselam.