• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...

Hamd âlemlerin Rabbine, salat ve selam da O’nun pak Rasulüne olsun.

“Boykot etmek istiyorum ama onca ürünü nasıl aklımda tutacağım?”

O listeler, ürünler, isimler ne kadar da kalabalık öyle değil mi? Boykot listelerine bakarken insan kendini o ürünlerin girdabında döne döne boğuluyormuş gibi hissediyor. Çok kalabalık, çok fazla… Kurtuluşumuz yok, sanki bu boykot işini başaramayacağız gibi.

Hayır, hayır… Bu iş bu kadar da zor değil. Geçen haftaki yazımızda 729 barkod no’lu ürünlerin israil denen yerde üretilen ürünler olduğunu ve bunlara ülkemizde pek rastlanmadığını, bunun yerine firma adlarını aklımızda tutarak boykot etmemiz gerektiğini yazmıştık. Ürün adı ezberlemeye de gerek yok demiştik. Ürün adı ezberleyeceğine oturup ayet ezberlese, nerdeyse hafız olur insan.

Bu yazıda inşâAllah en çok kullandığımız ürünlerin firmalarını yazacak, kısa açıklamalar yapacağız. Şimdi size vereceğim şu ürünler boykot listelerinde gezmektedir. Algida, Knorr, Magnum, Lipton, Calve, Max, Axe, Dove, Rexona, Signal, Clear… Daha sayayım mı? Vaseline, Elidor, Cif, Domestos, Omo, Yumoş, Rinso, Vim… Ezberlediniz mi? Hayır, hayır, ezberlemeyin zaten. Bakın bunların hepsi dünyanın en büyük Yahudi şirketi olan Unilever’a ait. Yani tek tek isim ezberlemek yerine Unilever’i aklınızda tutsanız kâfidir. Zira ürün adları unutulabilir ve Omo’yu boykot edeyim derken Rinso alma hatasına düşülebilir.

Bugüne kadar hiç boykot etmemişsek, şirket isimlerini aklımızda tutmak en kolay yöntemdir. Alacağımız ürünün arkasını çevirip hemen alt köşedeki firma ismine bakıyoruz. Unilever, desenli bir U harfi ile de ifade edilebiliyor. Buna da dikkat edelim.

Bir diğer şirket P&G yani Procter&Gamble. Ürünlerini saymamıza gerek yok değil mi? Alacağımız 8 kilogramlık Alo deterjanı kaldırıp çevirip arkadaki şirket ismine bakmamız gerektiğini biliyoruz artık…

Coca Cola’nın Siyonist malı olduğunu herkes bilir boykot eder de evine her hafta damacanalar dolusu Damla Su alır. Fanta, Schweppes ve adını saymadığımız birçok ürün Coca Cola Company’ye aittir.

Özellikle temizlik ve gıda ürünleriyle alakalı şirketleri yazıyoruz. Zira her eve giren, en çok satılan ürünlerdir bunlar. Son olarak Nestle ile bitirelim. Gördüğünüz gibi sadece dört şirket ismi ezberleyerek, alacağımız ürünün arkasındaki şirket adına bakarak 50’nin üzerinde ürünü boykot edebiliyoruz. Şimdilik bu kadar olsun, mücadelemizi bir ucundan başlatmış olalım. Sonra nasipse diğer şirketlere de değiniriz. Unutmayalım ki her şey halkta ve halkla başlar.

Son bir cümle: Filistin’e gönderdiğimiz 5 lira kadar siyonistlere kazandırmadığımız 500 lira için de sevinelim. Zira ikincisi de en az birincisi kadar kıymetlidir. Rabbim kolaylık versin.