• DOLAR 34.204
  • EURO 37.946
  • ALTIN 2911.035
  • ...

Direniş ekseninin en önemli aktörlerinden Lübnan Hizbullah’ı intikam saldırıları kapsamında üç yüz kırk füze ile işgal altındaki toprakların derinliklerine nitelikli ve stratejik bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırı Siyonist rejimin kalbine kadar ulaştı ve bizzat HAMAS’ın tebrik mesajında belirttiği gibi Siyonistler için şiddetli bir tokat oldu. Saldırı sonrası HAMAS Sözcüsü Ebu Ubeyde bizzat açıklama yaparak bu büyük saldırısından ötürü Hizbullah’ı tebrik etti. İslami Cihad ve Ensarullah gibi direniş ekseninin diğer hareketleri de Hizbullah’ı tebrik ettiler.

Gerçekten de saldırı öyle etkili ve beklenmedik oldu ki Siyonist rejim olağanüstü hâl ilan etti. Hava sahasını tüm uçuşlara kapattı. İşgal topraklarındaki en büyük uluslararası hava limanının faaliyetlerine son verdi. Başta işgal rejiminin yetkilileri olmak üzere milyonlarca Siyonist sığınaklara kaçtı. Sığınakta toplanan Siyonist yetkililerin fotoğraf karelerine yansıyan paniklemiş halleri, moral bozuklukları saldırının yarattığı etkiyi göstermesi bakımından önemliydi. Amerika teyakkuza geçti ve bizzat Başkan Biden, Siyonist rejimle sürekli irtibat halinde oldukları yönünde açıklama yaptı.

Ama Siyonist rejim her zaman yaptığı şeyi hayata geçirmekten geri kalmadı. Saldırıların verdiği zararı örtbas etmek ve yediği darbeyi küçük göstermek için büyük bir karartma uyguladı. Basını saldırıda zarar gören askeri mekanlara yaklaştırmadı. Kayıplarını gizledi. Büyük yalan ve algılarla Hizbullah’ın saldırısını küçümsemeye çalıştı. Saldırı girişimini önlediğini iddia etti.

Siyonist rejim bunu hep yapıyor. Direniş Cephesi karşısında içine düştüğü acziyeti örtbas etme telaşıyla her türlü yalan ve algıya başvuruyor. Güçlü olduğunu kanıtlamak için savunmasız sivillere yönelik vahşi katliamlara girişiyor.

Ne yazık ki dünyada etkili olan haber ajanslarının çoğu ya bizzat siyonist lobilerin ya da bu lobilerle çıkar ilişkisi içinde olan devletlerin, grupların elinde. Ve bu ajanslar siyonistlerin bu yalan ve algı kampanyalarında onlara büyük destek veriyorlar. Gerçekleri karartıyorlar. Direniş cephesinin sarsıcı darbelerini, ölümcül saldırılarını küçümsemeye, değersizleştirmeye çalışıyorlar.

Ve ne yazık ki ülkemizdeki büyük medya organlarının çoğu da siyonist lobilerin kontrolündeki bu yanlı ajanslardan besleniyorlar. Onlar da aynı algı ve yalanlara, yanlı haberlere çanak tutuyorlar. Halkımızı, kamuoyunu yanıltıyorlar. Direniş Cephesinin tüm Batı dünyasını karşısına alma pahasına verdiği destansı ve etkileyici mücadeleyi küçük gösteriyor, alaya alıyor ve halkın umutsuzluğa düşmesine sebep oluyorlar.

Bu konuda duyarlı kardeşlerimize çok büyük görevler düşüyor. Kardeşlerimiz; halkın direnişle ilgili haberleri siyonist lobilerin etkisindeki yayın organlarından veya kaynağı belirsiz sosyal medya hesaplarından, çoğu talimatlar doğrultusunda konuşan ve yorum yapan sözde uzmanlardan değil; direniş dostu ajans ve yayın organlarından öğrenmeleri için çaba sarf etmelidirler.

Elhamdülillah, kısıtlı imkanlara da sahip olsalar ve sayıları az da olsa bu ülkede direniş dostu, siyonizme düşman, ümmetin kurtuluşunun özlemi içinde olan yayın organları, bu organlar doğrultusunda haber yapan sosyal medya hesapları vardır.

Müslümanlar uyanık olmalı… Düşmanın yoğun algı operasyonları ve korkunç bilgi kirliliği bombardımanı karşısında kendilerini kaybedip etki altında kalmamalıdırlar. Daha önce bu ülkede bile defalarca bu algı operasyonları, iftira ve yalan kampanyaları ile karşılaştıklarını hatırlamalı ve düşmanın bu psikolojik harp taktiğine aldırmamalıdırlar.

Evet, halkımızı ve kardeşlerimizi bizden olan, bizi savunan, düşmanla çıkar ilişkisi içinde olmayan, düşmanın haber kaynaklarından beslenmeyen, dinimize, davamıza dost, bize umut ve cesaret aşılayan, vahşi soykırımcı düşmana değil, yiğit direniş önderlerine itibar edip güvenen ve direnişin açıklamalarını referans alan yayın organlarına yönlendirme gayreti içinde olmalıyız.