• DOLAR 32.863
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2429.693
  • ...

Amerika ve Batının sınırsız desteğini arkasına alan ve hiçbir uluslararası ilkeyi, kırmızıçizgiyi, kanunu, hukuku önemsemeyen Siyonist çete, Müslümanların sevinç ve sürur günleri olan bayram günlerinde de sivil, kadın ve çocuk katletmeye, Filistin halkına soykırım uygulamaya devam ediyor.

Bu sekiz aylık süre gösterdi ki Siyonist çete ve arkasındaki haydut Batılı rejimler sadece şiddet dilinden ve direnişten anlıyorlar. Direniş ve cihadın dışında hiçbir yöntem, hiçbir tepki onları durduramayacak.

Direnişin Gazze Cephesi, Siyonist katillere büyük kayıplar verdiriyor. Tüm olumsuzluklara ve yoksunluklara rağmen sekiz aydan fazladır direniyor ve bir avuç toprak parçası olan Gazze’yi on binlerin şahadeti pahasına düşmana yar etmiyor.

Ancak Gazze Cephesi Mısır, Ürdün ve diğer hain Arap yönetimlerinin desteğiyle dış destekten tamamıyla mahrum kalmış durumda. Yaklaşık dokuz aydır destansı bir direniş gösteren Gazze Cephesinin yiğit mücahitleri bu dokuz ay zarfından dışarıdan askeri malzeme, lojistik destek ve asker desteği alamıyor.

 Siyonistlere ise her gün uçaklar dolusu askeri malzeme ve gelişmiş silah desteği geliyor. Amerika, Avrupa, hatta Türkiye gibi İslam ülkelerinden bile gönüllü veya paralı askerler Siyonistlerin safında savaşmak için Gazze’ye gidiyorlar. İslam dünyasında da yüz milyonlarca tüketicisi bulunan dünyaca meşhur firmalar sürekli gemiler dolusu gıda ve diğer ihtiyaç malzemesini Siyonistlere gönderiyorlar.

Bedrin kahramanları mesabesindeki Filistinli mücahitler Gazze tünellerinde çok zor şartlar altında cihadı sürdürüyorlar.

Bu gidişatı değiştirebilecek tek şey Hizbullah’ın topyekûn savaşa dâhil olmasıdır. Lübnan Cephesi savaş denklemini Müslümanlar lehine değiştirebilir. Amerika’nın, Batının ve İslam dünyasındaki Batı uşağı rejimlerin en büyük korkusu budur.

Hizbullah’ın gücü ve imkânları HAMAS ve diğer direniş güçlerinkine oranla daha fazladır. Her şeyden önce Lübnan Cephesini kuşatmak, muhasara altına almak, Hizbullah’a gelecek dış yardımları, silah desteğini kesmek şu aşamada mümkün görünmüyor.

Hizbullah’ın elleriyle açılacak ikinci bir cephe Siyonist çete ve arkasındaki güçlere büyük darbeler vurabilir. Gazze Cephesini rahatlatır. Lübnan, cihat aşkıyla tutuşan, Siyonistlerle savaşmak isteyen on binlerce genç için yeni bir cihat cephesi olabilir. Bir zamanlar Afganistan Cephesinde olduğu gibi... Daha şimdiden birçok İslami Hareket, Hizbullah ile Siyonistlerin arasında yaşanacak topyekûn bir savaşta binlerce savaşçısını Lübnan Cephesine göndermeye hazır olduğunu açıkladı.

Bundan birkaç gün önce Lübnanlı bir gazeteci, Taliban Hareketinin, Filistin cihadına katılmak için savaşçı göndermeye hazır olduğunu, bu konuyu İran İslam Cumhuriyeti ve Filistin direnişiyle görüştüğünü açıkladı. İslami Cihad’ın Gazze dışındaki askeri kanadı da Lübnan’da savaşmak için hazır olduğunu ilan etti.

Bu durumu Batılı uzmanlar, askeri stratejistler de söylüyorlar. Lübnan’da açılacak ikinci bir cephenin büyük bir bölgesel savaşa dönüşebileceğini, hatta İran ve Amerika’nın bile fiilen savaşa dâhil olabileceklerini; Yemen, Irak, Pakistan, Afganistan ve Arap dünyasından on binlerce savaşçının Hizbullah’ın safında savaşmak için Lübnan’a gidebileceğini, Suriye’nin Golan bölgesinde de büyük bir cephenin, üçüncü bir cephenin açılabileceğini ifade ediyorlar.

Siyonist rejimi ayakta tutmak için çırpınan Batı dünyası, Hizbullah’ın denklemi değiştirebileceğini, böyle bir durumun bölgesel bir savaşa yol açabileceğini ve belki de savaşın sonucunda Siyonist rejimin tamamen çökebileceğini hissediyor, Hizbullah’ı devre dışı bırakmak için her yola başvuruyor.

Amerikalı, Fransız, İngiliz yetkililer gittikçe görünür hale gelen, yaklaşan bu savaşı durdurmak için işgal altındaki topraklarda ve Lübnan’da mekik dokuyorlar. Ama tüm çabaları ayak sesleri şiddetlenen bu büyük savaşı engellemeye yetmeyecek gibi.

Ümmet, büyük bir imtihan ve zorlu bir savaş süreciyle karşı karşıya… Filistinli kahramanların başlattığı Aksa Tufanı inşallah Siyonistler için gerçek bir tufana dönüşüp onları yok olmaya doğru götürecek…