• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...

Kendimizi bir görsek ve uzaktan kendimize bir bakabilsek ne kadar güzel olurdu… Aslında dünyanın süper gücü biziz… Sadece bir rehberimiz ve önderimiz eksik… Kalplerimizi korku sarmış durumda… Dünyevileştik ve her şeyi kaybetmeye mahkûm olduk… Dünya malımızı kaybetme korkusu bizi perişan ediyor… Biriktirdiğimiz para da bizim paramız olsa anlaşılırdı ama; Dolar ve Euro biriktiriyoruz… Batı/Siyonist propagandasına kanarak ülkemizi de bankalarımızda biriktirdiğimiz paralarımızı çekerek ne hale getirdiğimizi görüyoruz… Ne yapmaya çalışıyoruz bilmem ama; halimiz ortada… En kutsal yerlerimiz işgal altında ve sözümüzü kimse dinlemiyor… Bu durumdayken hem Ramazan-ı Şerifimizi uğurladık ve şimdi İslam dinimizde en büyük bayram olan Kurban Bayramını idrak etmeye hazırlanıyoruz…

Şimdi uzaktan da olsa İslam ülkelerinin ordularına bir göz atalım… İsrail’i dört bir tarafından çeviren İslam ülkelerinin orduları sırasıyla şöyledir:

İlk ve birinci sırada yer alan Türkiye’dir… Türkiye NATO üyesi ve bölgenin en güçlü ordusuna sahip bir ülkedir… Türkiye'nin yaklaşık 520 bin aktif askeri, 400 bine yakın da yedek askeri bulunuyor. Türkiye'nin topyekûn bir savaşta silahaltına alabileceği insan sayısı ise 43 milyona yakın. 1069 adet uçak ve helikoptere sahip olan Türkiye, İHA ve SİHA alanında ön plana çıkıyor.

İkinci sırada İran… İran'ın 600 bin aktif askeri personeli bulunuyor. Bir savaş durumunda ülkenin silahaltına alacağı erkeklerin sayısı 50 milyon. İran'ın 551 uçak ve helikopteri bulunuyor. Ülkenin 2 bine yakın tankı, 19 denizaltısı ve 7 savaş gemisi bulunuyor. Büyük ihtimal ile nükleer silaha da sahip ya da yakında olacak…

Üçüncü sırada Mısır… Mısır, 685 bin kişilik bir orduya sahip. 238 savaş uçağı, 338 helikoptere sahip olan Kahire'nin envanterinde 5 binden fazla tank ve zırhlı araç bulunuyor. Mısır donanması ise 42 devriye gemisi, 20 savaş gemisi, 8 denizaltı ve 23 mayın gemisinden oluşuyor.

Dördüncü sırada ise Suudi Arabistan… Suudi Arabistan 75 bin kişilik bir kara ordusuna sahip. 283 savaş uçağı, 262 helikopter ve 49 nakliye uçağı bulunan ülkenin bin 500'e yakın tankı bulunuyor. Suudi Arabistan donanması ise 11 savaş gemisi, 39 devriye gemisi ve 3 mayın gemisine sahip.

Beşinci sırada Irak… Irak 175 bin askeri personele sahip. Kara ordusuyla ön plana çıkan ülkenin 848 tankı, 40 bine yakın zırhlı aracı bulunuyor. Irak Hava Kuvvetleri 26 savaş uçağına sahip. Irak donanmasında birkaç adet devriye gemisi bulunuyor.

Altıncı sırada ise BAE. Ülkenin 44 bin kişilik bir ordusu var. 99 Savaş uçağı, 246 helikopter ve 37 nakliye uçağı, 354 tankı, donanma alanında ise 9 korvet ve 38 devriye gemisine sahip.

Yedinci sırada olan Suriye 130 bin askere sahip. Şam'ın 168 savaş uçağı, 153 helikopteri 2 bin 720 tankı ve 33 devriye gemisi bulunuyor. Sekizinci ve dokuzuncu sırada Katar ve Kuveyt var…

Şimdi bu ordulara sahip olan İslam ülkelerini hiç takmayan hatta dalga geçen israil terör devletinin ordusuna bakalım… Ekim ayından beri Gazze’yi bombalayan israil’in 526 bin askeri personeli, 241 savaş uçağı, 146 helikopter, 12 nakliye uçağı ve 23 adet özel görevler için kullanılan uçakları var. İsrail ordusunda toplamda bin 370 tank, 43 bin zırhlı araç bulunuyor. İsrail donanması ise devriye gemileri ve denizaltılardan oluşuyor. Fazla söze gerek yok… Gazze’ye selam, direnişe devam!