• DOLAR 34.163
  • EURO 38.009
  • ALTIN 2884.848
  • ...

Rusya’nın Ukrayna işgali 280. gününde. Rusya ekonomisi çöktü... Rus askerleri silahsız kaldı... Kremlin’de darbe hazırlığı... Rus ordusu rezil oldu derken 280 gün geçti ve Rusya dimdik ayakta ve Ukrayna’yı durmadan bombalıyor ve füzelerle yerle bir ediyor. Bu hafta internet üzerinden haber sitelerini taradım... Okuduğum makaleler ve analizlere bakarsak şu anda Rusya gibi bir devletin olmaması gerekirdi ama; Putin hala dünyaya gözdağı veriyor... Hemen söyleyeyim, ben de Rusya şimdi yıkılacak, Kremlin şimdi düşecek minvalde analizler yaptım.. Yanılmışım ve bunu itiraf ediyorum... Kremlin gayet rahat ve durumu idare ediyor...

Geçen haftaki yazımda emperyalist güçlerin İslam ümmetini nasıl yönettiğine dair birkaç örnek vermiştim... İşte, emperyalist güçler öyle bir haber ağı kurmuş ki her yerde Rusya birkaç günde yıkılacak gibi bir propaganda yürütüyor. Rusya terörist bir ülke, Rusya sivilleri öldürüyor, Rusya böyle, Rusya şöyle... Amenna ve saddakna...! Rusya böyle bir devlettir ama; bunu anlatanlar pek ondan uzak değil tam tersine onun öğretmenleridir. ABD’nin dünyaya yaydığı fitnenin haddi hesabı yoktur. Öldürdüğü sivillerin hesabını yapmaya kalkışırsak zamanımız yetmez. Bir zamanlar Rusya’nın Çeçenistan’da yaptığı katliamın sessizliğini koruyarak desteklemişti. Afganistan’da, Irak’ta terörle mücadele adı altında öldürdüğü sivilleri unutmuş, Rus terörizmden bahsetmeye başladı Batı. Rusya’nın yaptıklarını aklamaya çalıştığımı sanmayın... Rus-Ukrayna savaşının arkasındakiler de bu propagandayı yapanlardır. Tam 280 gündür televizyon kanallarında oturup analiz yapan uzmanların dedikleri hiçbir şey tutmuyor. Jeopolitik uzmanların anlattıkları ise tamamen saçma. Bu, sözde uzmanların yaptığı, dünya kamuoyunun zihniyetini bu yalan dolan haberler ile doldurmak. Buna gelince bu sözde uzmanlar çok başarılı. Tüm dünya kamuoyu, özellikle Batı kamuoyu Kremlin’in ha bugün ha yarın düşeceğine inanmış durumdadır.

Rusya’nın ekonomisi büyük bir darbe aldı derken, ses Almanya’dan ve Fransa’dan çıkıyor... Rusya’da dolar savaştan öncekine göre rubleye karşı güç kaybetmiş. Şu anda 1 ABD doları 60.14 ruble. Savaştan önce ise 78-79 ruble civarında seyrediyordu... Batı, Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar uyguladı ama; Rusya’dan daha çok Batı zarar görmeye başladı. Rusya, Batı’ya giden doğalgaz musluğunu kesti. Batı kömüre vs. geçeceğim dedi ama; yine kömür vesaireyi de Rusya’dan temin etmek zorunda kalıyor. Rusya’ya uygulanan ağırlaştırılmış yaptırımlardan dolayı dünya dış ticareti sarsılmaya başladı. Lafın kısası, Rusya’da durum Batı’nın anlattığı gibi değil... Rusya üretiyor, yeni paralel dış ticaret yollarını kuruyor ve ürünlerini satıyor. Ayrıca, tüm bu zorluklardan ders çıkararak gelişiyor. Batı yaptığı propagandasına benzer şekilde Ukrayna’ya  silah yardımı yapsaydı o zaman işler farklı olurdu. İnternette ve basın merkezlerinde konuşulanlar doğru değil. Konuşulanlardan yüzde 90’ı boş laflar... Tüm dünya Rusya’ya karşı durmuş ve Rusya pes etmiyor. Bu durumu benim aklım almıyor... Tüm dünya Rusya’ya karşı olmuş olsaydı, Kremlin ve içindekiler çoktan Mars’a kaçmışlardı. Batı şu an bile Rusya ile diyalog yollarını arıyor... Batı bizi sadece kandırıyor ve bu işin sonu hiç de iyi yönde gitmiyor... Bana danışıklı bir dövüş gibi gelmeye başladı bu savaş. Bugün Rusya terörist damgasını aldı, yarın devlet nişanları takdim edilirken görürsek şaşırmayalım. Bu dünya çok değişti... Yiğit pek kalmadı... Omurgalıların yapısı değişti... Duyduklarımızı iyice araştırmadan inanmayalım ve yaymayalım derim.

Vesselam!