• DOLAR 34.158
  • EURO 37.974
  • ALTIN 2884.726
  • ...

1904 yılında Paris'te kurulan ve 207 üyesi bulunan, Türkçe adıyla "Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği" FIFA, futbolun dünya çapında yetkili kurumudur. Futbola benzer oyunların kökeni milattan önceye dayanmaktadır. Günümüzdeki modern futbol ise 1863'te İngiltere'de kurulan Futbol Birliğinin hazırladığı kurallarla oluşturulmuştur.

Bu analizimizde futboldan bahsetmek istemiyorum. Futbol bir stratejik oyundur. Batı emperyalist güçlerin futbol ile elde ettiği konumunu burada anlatmaya başlasam bize zaman yetmez... Daha çok futbolun dünya üzerindeki etkisinden ve Batı emperyalist güçlerin futbol ile dünya kamuoyunu nasıl idare ettiğini dile getirmek istiyorum... Futboldan hiç anlamam ve ilgilendiğim bir konu bile değil. Fakat, FIFA Dünya Kupası ilk defa bir Arap ülkesinde düzenlendiği için ilgimi çekti... 2022 FIFA Dünya Kupası Katar’da yapılıyor... Biliyor musunuz, bu futbol organizasyonu için Katar 220 milyar dolar harcadı... Katar’da 2022 FIFA Dünya Kupası sırasında güvenliği Türkiye sağlayacak... Ayrıca, Dünya Kupası ziyaretçilerini İslam ile tanıştırmak için duvarlar Hz. Peygamberin hadisi şerifleri ve İngilizce çevirileriyle süslendi, Katar’ın gayesi turistlere dinimiz İslam’ı tanıtmakmış!

Bence Katar Hz. Peygamberin hadisi şerifleri yerine Filistin’de, Suriye’de, Lübnan’da, Afganistan’da, Yemen’de, Somali’de; israil’in, ABD’nin, İngiliz ve Fransa’nın saldırılarından ve devam eden zulümlerinden ölen Filistinli çocukların ve kadınların resimlerini sergileseydi. Batı’nın meşrulaştırdığı Sisi’nin idam ettiği İhavan’ı Müslümin liderlerinin resimlerini duvarlara assalardı. Doha’yı Somali’de, Yemen’de açlık çeken insanların resimleri daha çok süslerdi, doğru değil mi? Sisi’nin kalacağı Hotel’in karşısındaki duvara ‘Rabia’ işaretini çizselerdi. İbn Selman’ın kalacağı Otelin karşısına Cemal Kaşıkçı’nın resmini assalardı. BAE’den gelenlerin kalacağı Otelin karşısında Ortadoğu Canavarı Binyamin Nitanyahu’nun resmini assalardı daha güzel olmaz mıydı?

2022 FIFA Dünya Kupası Katar, küs olan liderleri bir araya getirdi. Müslüman Kardeşler iktidarına yapılan askeri darbeden 9 yıl sonra cellat Sisi, Türkiye Başkanı Erdoğan ile ilk defa bir araya geldi. Cemal Kaşıkçı’nın celladı da oradaydı. Sadece ‘mübarek’ Suriye Başkanı Esad ve Libyalı ‘mübarek’ General Halife Belkasım Hafter eksik idi! FIFA o kadar mübarek bir organizasyon ki küsleri bile barıştırıyor! Ağır laflar ama; işin gerçeği bu! Suriyeli mülteciler zor kış şartlarına hazırlanıyor. Yemen’de çocuklar aç, Sudan’da insanlar çaresiz, Filistin’de çaresiz Müslümanların kanı akıyor, Katar ise 2022 FIFA Dünya Kupası sırasında turistlere İslam’ı tanıtmaya çalışıyor. Katar Emiri El-Thani ağır kış mevsimine giren, yerinden yurdundan edilmiş, kamplarda ve dondurucu koşullarda bu kışı geçirecek milyonlarca Müslümana sıcak bir yuva sağlayabilirdi, 220 milyar gerekmezdi değil mi? Bir Müslüman olarak dinin gereği bunu yapsaydı hiç bilmediği ve anlamadığı futbol oyununa yatırım yapmaktansa daha büyük bir tanıtım olurdu. Katar’ın böyle bir organizasyona ihtiyacı mı vardı, Katar’ın ekonomisi mi bozuk, parası mı yok Katar’ın? Şimdi... Katar duvarlara hadisi şerifleri yazdı ve futbol stadında çocuklara Kuran-ı Kerimi okuttu diye Katar’ın yaptığı FIFA israfını Allah (C.C.) görmezden mi gelecek? Katar’ın futbol stadyum koltuklarına bıraktığı hediye çantaların parasıyla dünyadaki yoksullar ihya edilebilirdi. Bir de bu israfa, bu vurdum duymazlığa göz yuman ‘saray alimleri’ var. Kalplerinde zerre haşyet, huşu, Allah korkusu olsaydı bunları dile getirirlerdi. Katar, Türkiye’nin dostu olabilir ama; bu gördüklerimi ve düşündüklerimi yazmak için bir engel değildir. Ben de fırsat bulmuşken Müslümanlara Allah’ın sözünü tanıtayım... Allah şöyle buyurmaktadır: “Zulmedenlere meyletmeyin; sonra size ateş dokunur (cehennemde yanarsınız). Sizin Allah'tan başka dostlarınız yoktur. Sonra (O'ndan da) yardım göremezsiniz!” (Hûd suresi 11/113. âyet) Allah’ım! Beni ve sevenlerimi bu vurdum duymazlığın içinde sayma... Bizleri zalimlere meyletmekten koru, o hale razı olanlardan eyleme. Bizleri affet ve doğru yoldan şaşanlardan etme! Amin...