• DOLAR 32.452
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2384.098
  • ...

28 Şubat darbeci zihniyetin hazırladığı düzmece dosyalarla mağdur edilen birçok Müslüman hala cezaevlerindeler. Ne sesleri duyuluyor ne de gündeme getiriliyorlar.

Ne zaman işi kitabına uydurarak bir darbeci cezaevinden bırakılsa ancak o zaman bu mazlumlar gündeme gelir ve bir iki gün sonra tekrar gündemden düşerler ta ki yeni bir darbeci ya da yeni bir organize suç örgütü mensubu daha bırakılana kadar...

28 Şubat darbecisi Aydan Erol sağlık gerekçeleri(!) sebebiyle üç gün önce tahliye edildiği için yine hasta mahkûmlar gündeme geldi. Yine 28 Şubat sürecinde kumpaslarla mağdur edilen mazlumlar hatırlandı ve muhtemelen bir iki gün sonra yine gündemden düşecekler.

Bu mazlumların ahları yerde kalmaz ve ellerinde imkân olup da adaletin tecellisi için adım atmayanlar hem dünyada hem de yevm-ül mahşerde bunun altından kalkamazlar.

Bu mağdurlardan 10 yıl boyunca tek kişilik hücrelerde tutulan baba oğul Mehmet Emin Alpsoy ile Şeyhmus Alpsoy'dan bahs etmek istiyorum.

28 Şubat darbeci zihniyetin hışmına uğrayan bu Müslümanlar 2000 yılında İslami kimliklerinden dolayı tutuklandılar, uzun bir süre vahşi işkencelere maruz kaldılar.

Cezaevlerinin zor şartlarından dolayı oğul Şeyhmus Alpsoy kolon kanserine yakalandı, beş kez ameliyat oldu ve kendi ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma geldi. Buna rağmen hücrede tutuluyor ve resmen ölüme terk edilmiş durumda.

Baba Mehmet Emin Alpsoy ise 75 yaşında, Hepatit B, parkinson, böbrek kisti gibi hastalıkların pençesinde. Adli Tıp raporlarına rağmen zindanda tutulmaya devam ediliyor.

Yeter artık! Bu zulüm ne zaman bitecek, bu mağduriyetler ne zaman son bulacak. Sağlık sorunları gerekçe gösterilerek darbecilerin bile bir bir serbest bırakıldığı bu ülkede neden hasta Müslüman mahkûmların sesi duyulmuyor.

Ey Diclenin kıyısında kurdun kaptığı bir koyunun mesuliyetini alanlar!

Ey Adalet terazisini diline pelesenk edip her platformda bunun edebiyatını yapanlar!

28 Şubat darbeci zihniyetin mağdur ettiği Mehmet Emin amcaların, Şeyhmus ağabeylerin mağduriyetlerini gündeme getirmek bize, adaletin tecelli etmesi için atılması gereken adımlar ise size düşüyor. Bir an önce kamu vicdanına kulak verip gerekli adımları atınız.

Şeyhmus Alpsoy'un eşi İlke Haber Ajansına verdiği röportajda; "23 yıl oldu, nerdeyse çeyrek asır oldu içerdeler yetmiyor mu? Darbe yapanlar bırakılıyor, adam öldürenler bırakılıyor, her türlü kötülüğü yapanlar bırakılıyor ama nedense bize adalet hiç uğramıyor..." diyor. El hak öyledir ve maalesef elinde yetki olanlar üç maymunları oynamaya devam ediyorlar.

Evet, 28 Şubat darbeci paşalar hastalıkları bahane edilerek teker teker serbest bırakılıyor. Onların hışmına uğrayan hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç mağdur Müslümanlar cezaevlerinde ölüme terk ediliyor.

Çeyrek asır oldu yetmiyor mu? Artık hasta mahkûmlar ve ailelerinin adalet taleplerine kulak verin. Adaletin tesisi için bir an önce ya yeniden yargılama yollarını açın ya da onları serbest bırakın.