• DOLAR 32.206
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2529.542
  • ...

“(Direniyor.. Gazze’mi) duman bağlamış/ Gene mi gurbetten kara haber var?/ Saher vakti burda kimler ağlamış?/ Çemenzar üstünde taze çiğler var!”

Rıza Tevfik’in, Balkan Harbi’yle başlayan Müslüman katliamı için dedikleri ne kadar da Gazze’me uyuyor! Balkan Savaşlarının sebebi belliydi, sonucu da malum.

Balkan ülkelerinde yüzde ellinin çok üstünde olan Müslüman nüfus ayarlanmalıydı, coğrafya yeniden çizilmeliydi. Vahşetle, katliamlarla onun gereği yapıldı.

Şimdiki durum; Balkanlarda azınlığın da altına düşürülmüş Müslüman topluluklar.. Tarih tekerrür etmesin! Ders, dert ve nasihatimiz olsun!  Akif’in Safahat’ı bu ağıtların dramıdır.

“Üç beyinsiz kafanın derdine, üç milyon halk

Bak nasıl doğranıyor? Kalk, baba, kabrinden kalk!

Medeniyet! " size çoktan beridir diş biliyor;

Evvela parçalamak sonra da yutmak diliyor:

Görmüyor gittiği yanlış yolu, zannım, çoğunuz...

Size rehberlik eden haydudu artık kovunuz!..”

Evet, Balkanlar gitti, Akif’in Arnavutluk’u da. Sırada Ortadoğu var.

O günün hâkimleri, bu gün de -ne papasına olursa olsun- dünya hâkimiyetlerini sürdürme hesabında. Dünya hâkimiyetinde zorlansalar da en ağır faturayı, İslam’ın Anakarasına kesiyorlar. Cinayetlerini, bir terör projesi olan Siyonist Terör Yapılanması üzerinden yürütüyorlar!

Siyonist Sermaye, bu gün dünya kapitalizmine hükmediyor. Seküler kapitalist sefahatin gelir kaynağı Müslüman Coğrafyalardaki zenginliklerdir. Bu zenginlikleri; Yerli İşbirlikçiler üzerinden sevk ve idare ediyor, nemalanıyor.

Bu çağdaş küfür ve zulüm merkezi, İslam diyarının istikrarsızlaştırılması için kurulduğunun farkında. Bunun için de korunacağından emindir. Bu yüzden durmuyor. Saldırıyor, yakıp yıkıyor.. Yetinmiyor, işgal ediyor, katlediyor..

Batı dünyası; “Vahyin Anakarası” olan Ortadoğu’nun mazisini biliyor. Bugün ve yarın buradan çıkabilecek tehditlerin de bilincinde.

Çünkü burası; Dört Kitap’ın şifa verdiği, vahyin ilim ve irfanıyla bereketlendirdiği bir müstesna diyar. İbrahim’in Baltası burada sahte ilahların başına inmiş! Lanetli Siyonizm’in; “Kurtlar yedi” dediği Yusuf, burada kuyudan çıkmış.

Filistin’in önemi de buradan geliyor. Bu yüzden Kudüs ve Aksa’ya özel projeler uygulanıyor. İsrail işte bu habis projenin amelesi.

İsrail denen ucube yapı; bu gün zulüm ve işkencenin ötesine geçmiş. Gazze’de katliam yapıyor. Dünyanın gözleri önünde, canlı yayınlarda göstere göstere yapıyor. Rusya ve Çin hariç BM’nin diğer 5+1’i de buna “meşru müdafaa…” diyorsa kimse aklımızla alay etmesin!

Halkı Müslüman ülkelerin hükümet ve liderleri de “kınama, sükunet, itidal..” çağrılarının ötesine geçsin!

Öteye geçecek lider veya hükümet her kimse şunu iyi bilsin ve bellesin; “Gazze’nin Feryadına koşan; ölmek için saflarına katılmaya can atan yüzbinleri, milyonları arkasında bulur!” Vallahi hem Billahi!

Gazze, bu gün Siyonist Terör Yapılanmasıyla değil; bizzat Amerika ile Avrupa Haçlılarıyla savaşmaktadır.

Aslanımın Gazze’si harab olmuş, turab olmuş ama o harabelerde âbıhayat var…

İpini koparan Haçlılar oraya gidiyor ama harabelere bir türlü yanaşamıyorlar! Çünkü her harabede destan yazmaya yeminli Hamzalar vardır. Onların ellerinden öperiz ama yazık o ellere! Gözlerinden öperiz ama gözler hedefte! Ayaklarından öpeceğiz ama o ayaklar dağ gibi çakılmış! Yanaşma gönül! Öp o ayakların bastığı toprağı!

Konuşmuyor Gazze’m! Sözün bittiği; merdin dayandığı, namerdin kaçtığı diyardan haber yok! İşaretler var! Dumandır o! Evlerden çıkar; sokakları, mahalleleri kaplamış! Yerden göğe yükseliyor belli ki kara haber var!

  Koşun Müslümanlar yaralı Gazze’m! Koşun ehl-i iman, iz’an, vicdan… Bu; bir Ümmetin sekeratı dense de bir insanlık sorunu!

Koşun.. Dumanla haberleşen koca bir kıtanın sahibi Kızılderili Kardeşlerim tarihten silindi! O katiller Gazze’de şimdi!

Duman tüter Gazze’mde! Ateş olmayan yerde duman çıkmaz İnsanlar! Belli ki ateş düşmüş Gazze’me!

Onlar Muhammed(as)’ın Âl-i Beyti! Diyar diyar dolaşırken Gazze Kerbelasına düştüler! Hüseyinler yine destan yazıyor ama artık yalnız kalmasın.. Gözlerim buğulu acizler gibi ÂH çekerim:

“Zâlimler el urup hep şemşîr-i can-rübâya/ Kasd ettiter serâpâ evlâd-ı Mustafâ’ya// Düştü Hüseyn atından sahrâ-yı Kerbelâ’ya/ Cibril var haber ver Sultân-ı Enbiyaya!”

Bu mücadelede; en küçük yardım da önemli. Bu mücadelenin ateş hattındakiler yeraltından çıkacak! Bedirler onları bekliyor Biiznillah! Ne mutlu onlara; oraya koşanlara! Yazıklar olsun –her ne bahaneyle olursa olsun- geri duranlara!

Saldıran sırtlanlar, Hakk’a saldırmıştır ve kaybedeceklerdir weselam!