• DOLAR 32.508
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2408.96
  • ...

Muhteşemdi.

Tek kelime ile açıklayacak olursak, kullanacağımız sözcük bu olacaktır.

Özlemişiz.

            Pandemiden dolayı, bir de Ramazan ayının Nisan’a denk gelmesinden ötürü ertelenen kutlu doğum etkinliklerini, çok hem de çok özlemişiz.

            Duygulandık.

            Çünkü bu meydandan söylenenleri eskiden kapalı mekânlarda; kem gözlerden ırak, yine kem kulaklar duymasın diye kısık bir sesle söylerdik. Şöyle binlerce kişinin huzurunda, meydanlarda haykırmak, Hz. İsa (as)’a atfedilen şu cümleyi hatırlattı: “Karanlıkta dile getirmekten çekindiğiniz hakikat bir gün aydınlıkta işitilecek ve gizli mekânlarda öğrendiğiniz bir inancı bir gün çatılardan haykıracaksınız.”

            Gözlerimiz yaşardı.

            Yakın ve uzak coğrafyalardan katılımları gördüğümüzde, siyah veya buğday tenlileri veyahut beyaz ve sarışınları bir arada görmek, İslam’ın aramızda oluşturduğu muhabbete şahitlik etmek, gözlerimizin nemlenmesine, hatta yanaklarımızın ıslanmasına sebebiyet verdi.

            Coştuk.

            Özlem Ajans sanatçılarını da bir başka özlemişiz. Hele hele şöyle bizim yaş grubundan olanlar; Şehit, Şehitler Kervanı, Mizgina İslam, Hineriya Kur’an gibi 1-2-3 şeklinde seri olarak devam eden kasetlerin taliminden geçmiş kardeşler, Newroz Meydanından marşlarımızın okunmasını bir başka duygu ile dinliyor ve bu nedenle coşuyordu, biliyorum.

            Kıpır kıpır olduk.

            Benim gibi Diyarbakır’a gidemeyenler, ancak yukarıdaki duyguları tepeden tırnağa yaşayanların göğsü gururla inip kalkıyor, içi heyecan ile kıpır kıpır oluyordu. Ekranın karşısında, farkında olmadan dört beş kez yer değiştirmiş, bir o yana bir yana gidip, oturmuşum.

            Mesaj aldık.

            Özellikle, Gazetemizden abimiz, hocamız Mehmet Göktaş’ın konuşması çok şey anlatıyordu. Önümüzde bir seçim olması hasebiyle, dosta ve düşmana çok şey anlatan mesajlarını özet olarak sundu, Göktaş Hoca.

            “Allah’ın düşmanlarını dost edinmeyin” dedi. Bunca yıldır bu Ülkenin Doğusunda veya Batısında; Kuzeyinde, Güneyinde, İslami camialara, Müslümanca yaşam isteyenlere kan kusturan CHP zihniyetine dost olmayın demek istiyordu aslında.      Buna benzer; Doğu ve Güneydoğu’nun CHP versiyonu olan HDP veya YSP’ye de meyletmeyin diyordu. Çünkü İslam’a ve Müslümanlara bakışları arasında bir fark yoktu bunların.

            Fakat İslam’ı şiar edinmiş ama yaşantılarında bunu yeterince göstermeyenlere de üç beş kelamı vardı. Onlara da İslam’ın adaletini, yere uzanan Peygamber’in böğründe çıkan hasır izlerinden bahsetti. İslam’ın izzetini gerekirse kerpiçten yapılan mescitlerde sergilememiz gerektiğini hatırlattı. “İdarede hepimiz birer Ömer olabiliriz” diyordu aslında.

            Netice itibariyle.

            Ben bu şekilde okudum 2023 Kutlu Doğumunu.

            Mesaj alanlardan eyle Allah’ım. 

Yazarın Diğer Yazıları