• DOLAR 33.997
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2820.797
  • ...

HAMAS İsmail Heniyye’nin şehadetinden sonra hareketin liderini seçmek için şuraya danıştı. Şuranın kararı ile Yahya Sinvar başkan olarak seçildi.

Öğrencilik hayatından başlayarak İslami mücadelenin içinde yer aldı. Hareketin her safhasında en önde ve en önemli görevlerde bulundu.

O bir liderdir. Çünkü arkadaşları ile beraber hareketin hedeflerini belirledi ve bu hedeflere ulaşmak için stratejiler geliştirdi. Vizyonları, hareketin yönünü ve amacını netleştirdi.

Harekete motivasyon verdi. Çünkü işgalciden hiç çekinmedi. Ölümden korkmadı. Takipçilerini motive etti. Onlara ilham verdi. Bu hareketin enerjisini ve kararlılığını artırdı. Efsanevi bir komutan oldu.

Kritik anlarda hızlı ve etkili kararlar alabilen bir kişiliğe sahip. Bu, hareketin başarısı için hayati öneme sahiptir. O işgalciyi iyi tanıyor. Ve onlarla her alanda mücadele etmiş bir mücahittir. İşgalcilerin ödünü koparıyor.

Gazze’nin şu anda iyi bir direnişçiye ve beraberinde savaştığı iyi bir fedaiye ihtiyacı var. İşte bu isim de Yahya Sinvar’dır. Hareketi iyi temsil eder ve hareketin mesajını etkili bir şekilde dost ve düşman tüm unsurlara sahada iletir. Bu, hareketin hem iç kamuoyunda hem de dış dünyada daha fazla desteğini kazanmasına yardımcı olacaktır.

Bizatihi mücadelenin içinde olduğundan, karşılaşılan zorlukları ve engelleri aşmak için hızlı ve etkili çözümler üretir. Bu, hareketin güvenirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlayacaktır.

İşte tüm bunlar Allah’ın izniyle Gazze savaşında birer artı olarak sahaya yansıyacaktır.

Elbette savaşta olan bir ordunun ve halkın başına da komutan olacak kişi savaşın bizatihi içinde olması lazım. İste Yahya Sinvar da bu savaşın içinde ve tam kalbinde olan bir liderdir.

Madem savaş halindeyiz. O zaman en iyi komutanları ve liderleri sahaya sürmek lazım. Öyle bir strateji sürmeliyiz ki düşmanı yaptığı eylemlere pişman etmeliyiz.

İşte Yahya Sinvar düşmanın eylemlerine güzel bir cevaptır. Cihadın korkmadığının, geri adım atmadığının, düşmanı hesaba katmadığının bir göstergesidir.

Artık düşman yaptığına pişman olacak. Araya aracılar koyarak anlaşma yolunu arayacak. Hem de en sevmediği isim ile. İşte bu da ayrı bir stratejidir. Savaş stratejisidir. Onun için kimse Filistin mücahitlerine akıl vermeye kalmasın. Mücadele sahasında olan, şartları en iyi bilendir. Düşmanı en iyi tanıyan kimse, atılacak adımlara da en iyi karar verendir.

Bize düşen kardeşlerimizin verdiği bu kararı desteklemek ve başarılı olması için yanında durmaktır.

Yoksa öyle bir duruma geliriz ki, liderlerimize de düşman karar verecek. Yapacağımız çalışmalara da onlar yön verecek. Artık öyle bir hale geliriz ki, bir bakmışız onların çıkarını savunacak duruma düşmüşüz. Onun için cihadın dışındakiler cihad edenlere tabi olmalılar. Herkes haddini bilmeli.

Allah HAMAS’ın ve yeni lideri Yahya Sinvar’ın yarımcısı olsun. Onun eliyle zaferi getirsin. Liderliğin ve mücadelen mübarek olsun ey Mücahit, zaferlere erişesiniz.