• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...

Kur’an’da Yahudiler hakkında çok ayetler var. Aynı şekilde hadisler de çok var. Buralardan anlıyoruz ki bir zaman gelecek ve Müslümanlar ile Yahudiler arasında büyük bir savaş olacak.

   Tarihe baktığımızda ise genelde Yahudiler dağınık bir şekilde yaşamışlar. Müslümanlar için Yahudilerden çok Hristiyanlar tehlike oluşturmuşlar. Lakin günümüze geldiğimizde durum değişti ve Yahudiler Müslümanlar için büyük bir tehlike oluşturuyorlar. Çünkü onlar önce Hristiyan devletleri sonra da Müslüman devletleri kontrol altına aldılar. Yönetimlerini kendilerine hizmet edecek kişilerden atadılar. Çünkü Osmanlının yıkılışı ile beraber İslam dünyası başsız kaldı. Emperyalist devletler Yahudilerin de yönlendirmesi ile Müslümanları parça parça ettiler. Onlara ırkçılığı empoze ettiler ve batıcılığı hedef gösterdiler. Böylece içeride sürekli bir ihtilaf, dışarıya karşı da sürekli bir eziklik içinde kaldılar.

   Bizim Allah’ın ayetlerinden ve Resulullah’ın sallallahu aleyhi ve sellem öğretilerinden anladığımız şudur ki, bu Yahudiler ile büyük bir savaşa gireceğiz. Lakin ne hazindir ki bugün bunun için devletlerden bir umudumuz yok. O zaman bu işi cemaatler, tarikatlar ve İslami hareketler üstlenmeli.

   Ey cemaatler, tarikatlar, İslami hareketler ve dernekler; madem devletler bu işi yapamıyor gelin biz yapalım. Kudüs için güç hazırlayalım. Her birimizin bir Kudüs gücü olsun. Hadislerin bize haber verdiği Müslüman ile Yahudi savaşı başlamıştır. Eğer hadislere inanıyor isek bu iş kıyamete kadar devam edecektir. Ta ki, iki taraftan biri yok olana kadar. Çünkü Yahudi’nin bizimle yaşamaya niyeti yoktur. Bizi yok etmeye ve topraklarımıza el koymaya yeminlidir. Bu onun için yüz yılların hayali, planı ve programıdır.

   O zaman gelin biz de artık bir plan yapalım. Yahudi’ye karşı savaşan Müslümanlara destek olması için güç ve kuvvet hazırlayalım. Bilelim ki bizim gücümüz ve kuvvetimiz ancak bu zalimi durdurabilir. Çünkü imandan kaynaklanmayan bir cesaretin, siyonizme ve haçlılara karşı savaşamayacağını anlamış bulunmaktayız. Bundan dolayı fertlerimize iman, imandan doğan cihat ve mücadele azmi ile cennet arzusu aşılayalım. Onları birer savaşçı yapalım. Oradaki Müslümanlarla irtibata geçerek ihtiyaç duydukları anda yardımlarına koşalım. Bilelim ki orada kaybettiğimiz her bir cepheyi geri kazanmak bizim için büyük bir bedele mal olacaktır.

Gaflet uykusundan uyanalım. Ondan bundan yardım bekleme zilletinden kurtulalım. Kendi göbeğimizi kendimiz keselim. Evimizden başlayarak Kudüs için bir hazırlık yapalım.

   Peygamberin aşağıdaki müjdesine nail olmak için biz de bir nefer olalım. Bilelim ki peygamberin haber verdiği günlerden bir gün de bugündür.

    Rasûlullah’ın sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: “Ümmetimden bir topluluk daima hak üzere olacak ve düşmanlarına kesin bir şekilde üstün gelecektir. Allah’ın emri gelinceye dek şiddetli geçim sıkıntısına düşmeleri durumu hariç muhalefet edenlerin muhalefeti onlara zarar vermeyecektir.” “Ya Rasûlallah! Onlar nerededirler?” dediler. O sallallahu aleyhi ve sellem, “Onlar, Beyti’l Makdis’te ve Beyti’l Makdis’in etrafındadırlar.” buyurdu.

   Ey Müslümanlar gelin bir Kudüs gücü hazırlayalım!  Peygamberin bu müjdesine nail olalım. Allah’ım, bizi de onlardan eyle ve onlara yardımcı olanlardan eyle!