• DOLAR 32.392
  • EURO 34.611
  • ALTIN 2387.533
  • ...

“Seçim sonuçları” ya ikram edilen bir vazo ya da eldeki vazoyu düşürüp kırmanın adıdır. Kırılan vazo bir daha onarılmaz bilirsiniz. Bir daha düşürür diye ikincisi de zor verilir eline. Öyle ya kim güvenir.

Ata yadigarının yüz yıllık emeğiydi yirmi küsur yıldır emanet edilen vazo.

Kim düşürdü? Kim tutamadı? Vazo niye düştü?  Çünkü vazo gamsız-gemsizlerin eline verilmişti.  Gailesiz ve güvensiz… Cahil ve cüretkar…

Önce FETÖ sirayet etti vazoya sirke tadı verdi sindiler.

Sinmiş o koku geçmeden “ulusalcılık” gelip çarptı, renk vermediler.

Kemalizm sağlı sollu vurdu “el” aldılar. Sekülerler salladı vazoyu, raks sandılar halay çektiler. Serseriler abandı sır vermediler.

Yalakalar ve troller boyalı elleriyle vazoyu tuttu, alaca bulaca olan vazoya “hikmetler” yüklediler.

15 Temmuz'da meydanlarda olanlara vazonun rengini bile göstermediler. O gece ekmek kuyruğundakileri kâr zararı iyi bilirler diye genel müdür yapıverdiler. Onlar da vazonun çiçeklerini çıkarıp içinde bade(şarap) içtiler.

 Yoksullar acıktıkça onları “vazoyu kırmakla” terbiye ettiler. Gariplerim de vazo kırılmasın diye karınlarına taş bağladılar. Malum en fedâkar tabaka…

 Dindarlar vazoya “şehadet” yazdı; Arap’ın bayrağı dediler. Dinsizlikten dem vuranlara DEM’in demlenmiş de(i)nsizliğini işaret ettiler.

İstanbul Sözleşmesi salladı hissetmediler. Faiz vazoyu zehirledi kurtuluş bellediler.

Irkçılık vazonun içinden boy verdi “sümbül” dediler. Vazoya hapsedilmiş Kürtlerin dışarıya aktarılmayan feryadını rüzgârın uğultusu bildiler.

En sonunda bu kadar “mahir vazoyu” Samir'in buzağısı bellediler. Kutsayıp sa’y ettiler.

 Ve gemsiz gamsız güruhun elinde düştü düşecek duruma gelen vazoya en son Gazze’nin ahı gelip çarptı. Düşüp paramparça şimdi yerde.

Ellerinden düşürenler toparlamaya çalışıyorlar. Toparlanamaz gayrı. Ancak parçaları toplarlar. Bakın görün düşürenler ya da tutamayanlar yakında “zaten eskimişti, miadını doldurmuştu” diyecekler. Başka vazolar edinecekler.

 O nedenle herkes hesabını kitabını, planını programı kırılmış ve onarılması mucize bir vazoya göre yapmalı. Baksanıza iki gündür, düşünceleri ne olursa olsun Gazze için protesto gösterisi yapan gençlere, kırık vazonun parçaları arasında ne manalar yüklediler: PKK, DHKP-C, CHP, MOSSAD, İran ajanı… Kırdıkları yetmezmiş gibi kırık parçaların üzerinde tepiniyorlar “Vazo Gasıpları”.

 İçimiz acıyor ancak nehrin tersine akmasını da bekleyemeyiz herhalde.