• DOLAR 32.335
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2391.593
  • ...

Siyonist işgal rejimi, İslam coğrafyasında fitne ve fesat çıkarmak için Batı dünyası tarafından kuruldu.

Batıdaki ülkelerin isimleri değişse değişmeyen tek şey, var olan desteğin devam etmesi oldu.

Dün bunun bayraktarlığını İngiltere yaparken bugün ABD, bu misyonu devam ettiriyor.

Ama Batı dünyası bazı istisnalar dışında topyekûn destekledi ve desteklemeye devam ediyor.

İşgal rejimi Batının ileri bir karakolu, Batı adına çalışan, Batı dünyasının İslam âlemini te’dip ve cezalandırma sopası olarak kullanılmaktadır.

ABD, bütün dünyanın tepkisini üstüne çekse de her türlü desteği vermeye devam ediyor.

Kimseye satmadığı uçak ve silahları, istihbaratı, siyasi-diplomatik ve ekonomik alanda her türlü desteği koşulsuz vermeye devam ediyor.

1948 yılından bu yana ABD’nin Siyonist israil’e yaptığı askeri ve ekonomik yardımın miktarı 300 milyar doları aşmış durumda.

2021’de 3,8 milyar dolar, 2022’de 4,8 milyar dolar ve 2023 yılında ise 3,8 milyar dolar sadece askeri yardımda bulundu.

7 Ekim’de başlayan savaşın ardından Beyaz Saray, Kongre onayına gerek görülmeden “acil durum” hükmü uyarınca israil’e acil olarak tank ve top mühimmatı sevkiyatına onay verdi.

21 Mart 2024’te açıklanan ABD Savunma Bütçesinde 2024 yılı için işgal rejimine 4 milyar dolarlık yardım bütçesi ayrılırken Gazze'ye insani yardım sağlayan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ise tek bir dolar fon dahi ayrılmadı.

ABD, kimseye açmadığı, paylaşmadığı ve bir kısmı gizli olan kendisine ait silah stoku ve depolarını, sınırsız bir şekilde işgal rejiminin kullanımına açtı.

Bugüne kadar, bir Siyonist elebaşısının kendi askerlerine ‘mermi ve mühimmat israfı yapmayın’ diye bir uyarıda bulunduğunu gördünüz mü?

Çünkü, para kendi ceplerinden çıkmıyor.

Ki Irak işgalinde ABD’li generaller ‘mühimmat israfını, özellikle pahalı füzelerin gereksiz kullanımını ’ önlemek için talimat yayınlarlardı.

İran ile olan sürtüşmede ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla, Filistin’e gitti. Bu, bir ziyaret, istişare ve yardım için değil, bizzat emir ve komuta etmek içindi.

Geçen hafta içerisinde ABD Temsilciler Meclisi, Siyonist israile 26 milyar dolarlık askeri yardımı onayladı. Bu rakam bir defada en fazla yapılan yardım olarak tarihe geçerken, neredeyse 76 yılda yapılan 300 milyar doların 12’de birine eşdeğerdir.

Bu yardımı onaylayan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson şu tarihi sözü söyledi.

“Yurt dışındaki çatışmalara kendi çocuklarımızı göndermektense kurşun göndermeyi tercih ederiz.”

Bu şu anlama geliyor:

Gazze’de Filistinlilere yönelik soykırım yapan, kadın ve çocukları öldüren, Filistin halkının topraklarını işgal eden Siyonist işgal rejimi olsa da esas fail, destekçi, azmettiren ABD’dir.

Siyonistler ise ABD’nin çocukları ölmesin diye savaşan paralı asker ve taşeronlardır.