• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...

Varsın sizden ayrılmış olsunlar veya isterse ayrılıp giden siz olun...

Allah için ayrıldığınız insanlarla kardeşlik bağlarını sürdürün, köprüleri yıkmayın ziyaretleşmeyi kesmeyin!

İster siyasi anlamda olsun, ister cemaatler bazında olsun, ister daha dar anlamdaki çalışma gurupları arasındaki ayrılmalar olsun...

Bölünmeler parçalanmalar maalesef bizi aşan, gücümüzün yetmediği, önüne geçemediğimiz gerçeklerdir.

Fakat ayrılmalardan sonra da üzerimize düşen görevler vardır. Çünkü şeytan Müslümanları bir birlerinden ayırmakla kalmaz, işin daha derin kamplaşmalara ve gerginliklere dönüşmesini ister.

“Niçin ayrıldınız?” diye bir soru sizi bekliyor. Bu soruya cevap vermek için siz ister istemez ayrıldığınız yeri kötülemek durumunda kalacaksınız, tarih boyunca bu hep böyle olmuştur. Aslında bu bir zorunluluk değildir. Soranlara “biraz uyuşamadık, o kadar” diyerek geçiştirmek de vardır.

Hele bir de doğrudan bizim elimizde olmayan kamplaşmalar vardır, bir de bakarız ki kendimizi mevcut kamplardan birinde bulmuşuz, nice dost ve tanıdıklarımız da başka kamplarda yer almış.

Böylesi durumlarda ayrıldığımız konuları hiç dile getirmeden İslam Kardeşliği çerçevesinde ilişkilerimizi Allah için sürdürmeliyiz.

Cami çıkışında beraber olduğumuz nice insan vardır, biliyoruz sohbeti biraz daha uzatsak ayrılığa düştüğümüz konulara sıra gelecek, onun için kısa keseriz, hal hatır sormakla yetiniriz, doğru olan da budur.

Fakat ben daha başka şeyler söylemek istiyorum, camide veya çarşı pazarda zorunlu olarak karşılaştığımız insanlar değil, kendilerinden ayrıldığımız veya ta baştan farklı guruplarda yer aldığımız kardeşlerden söz ediyorum, onlarla güzel bir ilişkimizin olmasından söz ediyorum.

Düşünsenize, ayrıldığınız kardeşler her şeye rağmen insanlar içerisinde düşünce bakımından yine size en yakın olanlar değil midir? Sadece bir kaç konudur veya bir kaç olaydan ibarettir ayrılma sebebiniz. İsterseniz bunu dışınızdaki insanlardan da öğrenebilirsiniz.

Unutmayalım, bugün en çok muhtaç olduğumuz insan profili Sıcak Müslümanlardır. Çünkü onlar bu ümmetin iletken kablolarıdır.