• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...

Asıl önemli olan bundan sonrası derken ebette buraya kadar olan da önemliydi, hem de çok önemli. Afgan Müslümanları, Sovyetlerden sonra dünyanın en büyük süper gücünü de topraklarından sürüp çıkarmıştır. Müslümanlar için bu bir şereftir, izzettir. Bunu basit göstermeye çalışanlar zelillerdir.

Kim bilir belki de böylece Amerika’nın hızla çözülüp dağılacağı dönem başlamış olabilir. Unutmayalım, Sovyet bloku, Afganistan hezimetinin ardından çözülüp gitmiştir.

Fakat biz yine yazımızın başlığına dönelim; Afganistan için, Taliban için önemli olan bundan sonrasıdır, hatta bütün İslam âlemi için önemli olan bundan sonrasıdır.

Çünkü, ister hak etmiş olsun ister algı operasyonlarıyla haksızlığa uğramış olsun, dünya genelinde Taliban ismi bugüne kadar iyi şeyler çağrıştırmadı.

Elbette mesele seküler dünyayı hoşnut etmek değil ama Taliban her şeyden önce bu imajı değiştirmek durumundadır.

Gönül isterdi ki her şeyden önce Kabil’e girerken Allah’ın Rasûlünün Mekke’ye girdiği gibi girseydi; hiç kimseyi ayırmadan “entümü’tulakâ – hepiniz hürsünüz!” deseydi.

Gerçi Kabil’e girişleri konusunda şu ana kadar kötü bir haber almadık, inşaallah bu minval üzere devam eder.

Evet, önemli olan bundan sonrasıdır. Çünkü bütün gözler Afganistan üzerinde olacak, Taliban üzerinde olacak, hem sadece bütün gözler değil, bütün karıştırıcı eller de oraya uzatılmış olacak.

Ve bundan dolayı bizler de Afganistan ve Taliban üzerinde çok yazacağız çok konuşacağız.

Çünkü bütün dünya Afganistan ve Taliban üzerinden hiç durmadan İslam’a ve Şeriata saldırıp duracak.

Bakın daha henüz hiçbir icraatını görmedikleri halde yoğun bir hücum başlamış durumda.

Gönül isterdi ki orta yerde insanların akın akın kaçıp terk ettiği bir Afganistan değil de, başta kaçıp giden kendi insanıyla birlikte herkesin koşup geldiği bir Afganistan olsaydı. Sizi bilmem ama benim için bu çok önemli bir ölçüdür.

Haklı olarak soracaksınız; değil Afganistan, bugün hangi İslam ülkesi böyle ki?

Evet, Taliban için her şey bir anlamda yeni başlıyor. Allah bütün Müslümanların yardımcısı olsun!