• DOLAR 32.859
  • EURO 35.158
  • ALTIN 2432.01
  • ...

Demirtaş’ın da aralarında 6-8 Ekim Katliam davasında yargılananların ceza aldığı gün 28 Şubatçı generallerin kalan cezaları affedildi.

İlginç değil mi?

16 Mayıs baştan sona mesaj yüklü bir gündü.

Türk Solunun yönlendirmesi ile 2015’ten bu yana merkez politikalarını Erdoğan karşıtlığı üzerine bina eden HDP/DEM yöneticileri Erdoğan’a kaybettirmek için kendileri de kaybetmeyi her seferinde göze aldılar.

2015 yılında “CHP ile MHP ittifak kursun biz dışarıdan destekleyelim” bile denmişti.

Sonrasında malumunuz HDP belediyelerine kayyum atanma dönemi başlamıştı.

HDP/DEM yöneticilerinin 2023 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’na verdiği muazzam desteğe rağmen Kılıçdaroğlu kaybedince bu politikanın değişeceğini düşündüm. Çünkü 5 yıl daha Erdoğan yönetecekti. Siyaseti halkınız için yapıyorsanız, yeri gelince duygularınızdan arınmanız gerekir ama yok Türk Solunda arınma yoktur!

Son İstanbul seçimlerinde HDP’nin zayıf tutum takınması ve tabanını İmamoğlu’na yönlendirmesi aklın alabileceği bir şey değildi ama HDPli Kürtler sorgulamak yerine her zaman yaptığı gibi kararı alkışladı. Taban bunun yanlış bir karar olduğunu bildiği halde parti yöneticilerinin damarlara zerk ettiği “Erdoğan nefreti siyasetine” teslim oldu.

Oysa siyaset akıl ile yapılır duygu ile değil!

Nefret etseniz dahi günün koşullarını hesaba katmalı; partisel, toplumsal ve ideolojik çıkarlarınızı düşünmek zorundasınız.

CHP pek çok ilde DEM’in desteği ile kazandı. Peki, DEM adına siyaset yapanlar partilerine ya da Kürtlere ne kazandırdı? Yıllardır CHP’yi desteklemenin Kürdiliğe, Kürt diline kazanımı oldu mu?

Peki şimdi HDP’nin kazandığı belediyelere kayyum atanmak istense kim engel olabilir?

Bakınız Erdoğan ile Özgür Özel arasında yeni bir dönem başladı.

Önümüzdeki günlerde bu yumuşama iki parti açısından bahar havasına dönüşürse şaşırmayın!

AK Parti, MHP’den kurtulmak istiyor onun yerine CHP’nin ikame edilmesi yakındır.

Böylece hem uluslararası sermayeye buraya yatırım yapabilirsiniz mesajı verilecek hem de ülkede iç gerilimi azaltma yönünde bir adım atılacak.

HDP tabanını Erdoğan karşıtı bir cepheye oturtarak siyaset yaparken bir de CHP’nin siyasetine bakın!

CHP yumuşak siyasetle 28 Şubatçı generalleri serbest bıraktırabilirken Türk Solunun Erdoğan karşıtı siyasetle yönettiği HDP’lilerin aldığı ceza ortada!

Denebilir ki bu bir siyasi dava!

Evet, bence de bu bir siyasi dava idi ama 50’den fazla kişinin öldüğü, cesetlerin linç edildiği, yakıldığı, binlerce binanın, aracın, marketlerin, camilerin ateşe verildiği 6-8 Ekim süreci davasından herhalde beraat beklenecek değildir ya!

Bu dava dünyanın neresinde olursa olsun sonucu cezalar olan, müebbetler olan bir davadır.

Bu dava ile ilgili eleştirimiz olacaksa kolluğun yargılanmamış olmasını eleştirmeliyiz.

Kimse bu bir siyasi davadır deyip kendini pir-i pak eyleme çabasına girmesin! Geminin dümenini Türk Solu’na kaptırmanın bir sonucu olarak 6-8 Ekim vahşeti yaşandı. Dümenin başındakiler değişmeyince geminin buzdağına çarpması mukadderdi! Çarptı!