• DOLAR 32.79
  • EURO 35.294
  • ALTIN 2466.278
  • ...

İşgal çetesinin elebaşları açısından önümüzdeki günler daha sıkıntılı geçecek gibi.

Dünyada artan tepkiler, Filistin devletini tanımaya yönelik yeni adımların atılması gittikçe işgal topraklarında gerginliğin artmasına yol açacak.

Uluslararası Ceza mahkemesinde süren yargılama ve müdahil olma isteklerinin artması ABD ve onunla beraber soykırımcıya destek verenleri de rahatsız edecek seviyeye vardı.

Netanyahu’nun tüm tepkilere rağmen Refah’a yönelik saldırısı ve Nuseyrat kampında gerçekleştirdiği katliam, “Ulusal birlik” görüntüsü oluşsun diye oluşturulmuş olan savaş konseyinin de çatırdamasına neden oldu.

Beny Gantz istifa etti. Hemen ardından da Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot ile Gazze Tümeni komutanı istifa ettiler.

Bu istifalar hükümetin bozulmasına sebep olmayacak, çünkü normalde zaten Netanyahu’nun kabinesi çoğunluğu oluşturan yamyam sürüsünün yan yana gelmesinden oluşmuştu.

Nitekim soykırımın en büyük destekçilerinden biri olan Ben-Gvir istifalar sonrası Netanyahu’dan kendisini “Savaş kabinesi”ne almasını istedi.

Sayısal anlamda hükümet düşmüyor; ama bir sarsıntı olacağı da kesin gibi.

Son bir aydır yaptığı açıklamalara bakılırsa Gantz'ın, Netanyahu'nun bu savaşı işgal devletinin çıkarları için istemediğine dair büyük bir kanaate ulaştığı anlaşılıyor. Gantz’a göre Netanyahu, kişisel çıkarlarına ulaşmayı arzuluyor. Zira savaşın uzatılması, Netanyahu’nun siyasi yaşamının uzatılması, hukuki sorumluluktan ve hapis cezasından kaçınmak anlamına geliyor.

Benzer bir açıklama bir süre önce ABD Başkanı Biden tarafından da yapılmıştı.

İşgal topraklarındaki muhalefet lideri Lapid’in ve Lieberman’ın istifayı memnuniyetle karşılamaları bundan sonraki süreçte Netanyahu ve kabinesine karşı muhalefetin daha da sertleşeceğini gösteriyor.

Netanyahu’nun Nuseyrat katliamından sonra “4 esiri kurtardıklarına” dair yaptığı açıklamanın muhalefeti sakinleştiremeyeceği de ortaya çıktı.

Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada işgalci saldırısında kurtardıkları kadar esiri de öldürdüklerine dair yapılan açıklama Tel Aviv sokaklarına bomba gibi düştü.

Önümüzdeki süreçte İslami Direniş gruplarının vurduğu darbeler konusunda Netanyahu ve savaş kabinesi artık istediği ölçüde karartma yapamayacak.

Eski bir asker olan Gantz’ın istifası önümüzdeki süreçte işgalcinin askeri kayıplarının asıl boyutlarıyla ortaya çıkmasına neden olabilir. Böyle bir durumda Netanyahu ve ekibi biraz daha zor durumda kalacak.

4 esirin kurtarılması da zannedildiği gibi Siyonist terör çetesi açısından motivasyon yerine kayıpların artmasına neden olacak.

İslami Direniş güçleri geçen 9 aya rağmen karada Siyonist teröristlere ciddi kayıplar verdirmeye devam ediyorlar.

Allah’ın izniyle kan kusuncaya kadar Netanyahu, kabuslar görmeye devam edecek.

 

Yazarın Diğer Yazıları