• DOLAR 32.936
  • EURO 35.226
  • ALTIN 2440.391
  • ...

Nereden bakarsan bak Türkiye çok ilginç bir ülke.

Bir tarafta Anadolu İrfanı gibi bir deyimin merkezi olmayı başarırken diğer yanda ‘beyni yakan’ en anlamsız sosyal hadiselerin yaşandığı bir ülke olmaya devam ediyor.

Uluslararası Adalet Divanı’nın ‘saldırıları durdur’ isteğine vahşetin dozajını artırarak cevap veren Siyonist işgal rejiminin Refah’ı bombalayıp insanları diri diri yaktığı ve parçaladığı ve Amerika’nın  “haberdarız” dediği bir esnada yüzbinlerce kişi Galatasaray’ın zaferini kutlamak için sokaklara akıp sevinç gösterileri yapıyor.

Normal zamanlar için bile abartılı kutlama sayılabilecek bu ilginç kutlamalara Gazze’de yaşanan son dakika vahşet görüntülerinin gölgesi düşerken toplumun bunu normalleştirmesi hayal kırıklığına sebep oluyor.

Belki bunlar Gazze konusunda, orada yaşanan soykırım ve vahşet konusunda nötr insanlardır, belki oraya duyarsızlardır deyip olayı geçiştirmek kolaycılığına kaçılabilir.

Ancak durum hiç de öyle değil. Bu bir duyarsızlık değil, aksine hayatına gündem yaptığı asli şeyler listesini gösteriyor.

Sözde kutlamalar esnasında hiçbir Filistin bayrağının olmayışı, Gazze’ye dair hiçbir vurgunun bulunmayışı ayrı bir hayal kırıklığı.

İlginçtir aynı kutlamaları yapan Celtic takımı ve taraftarı olsa meydanlar Filistin bayraklarıyla donatılır, Gazze’ye destek ve Siyonsizme lanet yağardı.

Ama olay halkı Müslüman olan Türkiye’de geçince işin rengi değişiyor.

Tabii bu tarz olaylar bununla sınırlı kalmıyor.

Amerika’daki Üniversite öğrencilerinin başlattığı ‘Küresel Vicdan Hareketi’nin yansımaları ve destek gösterileri artarak sürerken Türkiye’deki üniversiteler maalesef destek konusunda yeterli tepkiyi veremiyor.

Yetmedi, Kemalizmin yetiştirdiği geniş bir kitle ne yazık ki Gazze konusunda Siyonizmle aynı safta durmaktan çekinmiyor.

Gazi Üniversitesinde Gazze’ye destek eylemi yapılırken bazı öğrenciler Filistin bayrakları taşımaları ve kefiye taktıkları için ırkçı bir sürü tarafından saldırıya uğramıştı. Türkçe ve Arapça slogan atan öğrencilere, faşist Kemalistler “Ne Mutlu Türküm Diyene” diye slogan atarak saldırmışlardı.

Hatırlanacağı üzere benzer bir olay Taksim Meydanı’nda da gerçekleşmişti.

Aynı şekilde Mersin Üniversitesi’ndeki mezuniyet töreninde özel güvenliğin Filistin’e destekte bulunan öğrencilere hakaretler eşliğinde müdahalesine kimseden ses çıkmaması ilginç değil mi?

Gazze’de yaşanan soykırım ve katliam halk tarafından lanetlenirken, Cumhurbaşkanı’ndan Dış İşleri Bakanına, Hükümet Sözcüsünden MGK’ya kadar birçok farklı yönetim mekanizmasından Filistin lehine açıklama yapılırken;

Bir anda bu güruh nereden çıktı diyor insan!

Müslüman Türkiye’de Siyonistleri destekleyip Müslümanlara saldıran bu ırkçı Kemalistler sorgulanıp buraya nasıl geldik sorusu soruluyor mu?

‘Atatürk’ maskesi altında aleni bir şekilde gidip katil Yahudi ordusuna(!) katılan Kemalist Yahudiler için herhangi bir yaptırım (Vatandaşlıktan çıkarma v.s) düşünülüyor mu?

Gazze’de bebekleri katleden ve sivilleri diri diri yakan, diri diri gömen siyonistlere katılan Kemalist Yahudiler, için yasal takibat yapılacak mı? Bu caniler bir süre sonra ellerini kollarını sallayarak Müslüman halkın arasında dolaşıp Nil’den Fırat’a (Yani Türkiye’yi de içine alan bir bölgeyi ele geçirme) hayallerini gerçekleştirmek için çalışmaya devam mı edecekler?