• DOLAR 32.937
  • EURO 35.22
  • ALTIN 2442.191
  • ...

Binlerce Amerikalı Pazar günü Washington ve New York'ta terörist İsrail'in Gazze’ye  yönelik soykırımını kınayan ve Filistin Nakba'sının 76. yıldönümünü anan gösteriler yaptı.

Göstericiler, askeri operasyonların derhal durdurulmasını talep edip, NAKBA’dan kaynaklı zulümlerin son bulmasını istiyorlar.

Aslında dünyanın birçok ülkesinde NAKBA’yı anmak için yapılan gösterilerin temel amacı bugün Gazze’deki zulüm ve yeni bir sürgün hadisesinin yaşanmaması çabasıdır.

Ancak bu çabalar bu yıl beklenmedik bir şekilde birçok ülkede kolluk güçleri tarafından engellenmeye çalışılıyor ya da göstericilere saldırılarak gözaltı işlemi yapılıyor.

New York ve Washington’da insanların protestolarını sokağa taşımaları iki önemli vurguyu ön plana çıkardı.

Birincisi, üniversiteli gençlerin tepkisi kampüslerle sınırlı kalmayıp sokaklara taşıyor. İnsanlar Gazze konusunda duyarlı davrandıkları gibi NAKBA konusunda da ortaya bir şuur koyuluyor.

İkincisi ve belki de en önemlisi de bu göstericilere saldırtılan polis meselesidir.

Bilindiği üzere Amerika’daki sisteme göre polisin görev ve yetki alanı Belediye Başkanları tararfından belirlenir.

New York Polis departmanı (NYPD)’nin göstericilere olağandışı bir şekilde sert davranması gözaltılarda aşırıya gitmesi akıllara acaba bu işte başka bir şey mi var? Sorusunu getirdi.

Bugünlerde ortaya çıkan bazı haberlere göre gerçekten de Siyonist milyarderler lobisinin bu işe dahil olduğu anlaşılıyor.

Amerikan (WP) Washington Post gazetesinin ulaştığı ve birçok üyesi tarafından doğrulanan habere göre milyarder ve emlak zengini Barry Sternlicht bir WhatsApp sohbet grubu kuruyor. 7 Ekim’den sonra kurulan gruptaki temel hedef "ABD halkına Gazze savaşının anlatısını İsrail lehine değiştirmek."

Buna yönelik olarak öncelikle New York Belediye Başkanı Adams'dan Filistin destekçisi öğrencilerin protestolarını sonlandırmasını istiyorlar.

100'e yakın meşhur insanın oluşturduğu grup üyelerinin birçoğu, Forbes Dergisi’nin milyarderler listesinde.

ABD’nin bu milyarderleri arasında ilginç isimler var.

Eski Starbucks CEO’su Howard Schultz, Dell'in kurucusu ve CEO'su Michael Dell, Fon yöneticisi Bill Ackman ile eski ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner gibi isimler bu grubun üyeleri.

Grup, toplantılarında New York Polisine bağış yapılması ve bunun polisin protestoları kontrol altına alması için özel dedektif görevlendirmesinde kullanılmasının yanı sıra Belediye Başkanı Adams'a finansal destek sağlanması da değerlendiriliyor.

İşin daha ilginç yanı bu Whatsapp grubundaki üyelerin aylar önce eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz ve İsrail'in Washington Büyükelçisi Michael Herzog ile ‘özel’ toplantıya katılmış olmaları ve burada ne yapacaklarına dair kararlar almış olmalarıdır.

Tabii bu grubun benzerlerinin birçok ülkede de faal olduğunu anlamak zor değil.

Nitekim (siyonist) yahudi iş insanlarının farklı ülkelerdeki çifte vatandaş olan yahudileri işgal rejimine göndererek orada Müslüman katliamı yapmalarını sağlamaları ve bir taraftan da iç kamuoyunda siyonist işgal rejimi lehine PR(Halkla ilişkiler) çalışması yaparak insanların Gazze konusunda duyarsız davranmalarını sağlamaları kendiliğinden gerçekleşmediğini tam aksine bu grubun yaptığı gibi sistematik bir çalışma eseri olduğu anlaşılıyor.