• DOLAR 33.998
  • EURO 37.853
  • ALTIN 2820.801
  • ...

Gazze’de on ay’ı aşkındır çocuk ve bebekler katledilmeye devam ederken... 

Dünya sus pus olmuş sadece izliyor. 

Gazze’de acı, gözyaşı, kan diz boyunu geçmiş durumdayken, 

Dün TBMM’de, millete hitap eden Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın ne konuşmasında ne de duruşunda mazlumları temsiliyeti yoktu. 

Sanki formalite icabı çıkıp konuştu ve tıpkı ABD’nin Netanyahu’yu ayakta alkışladığı gibi, Abbas da ayakta alkışlandı. Fakat orada ayağa kalkmayıp, izzetli bir duruş sergileyen HÜDA PAR’ın bu onurlu duruşu Medyada büyük bir yankı buldu. 

Öyle ki, bu oturma eylemi Abbas ve işbirlikçilerinin beynine balyoz gibi inmiştir. Bu duruş, Abbas’ın konuşmasından daha etkili ve mesaj  dolu bir duruş oldu. Bu asil duruşu asla unutmamak gerekir. 

Zira HÜDA PAR’ın lugatinde zulme alkış tutanlara, alkış tutulmaz, saygı duyulmaz. Bu onurlu duruşlarından dolayı bir kez daha Kıymetli Vekillerimizi yürekten tebrik ediyorum. 

Bu onurlu duruşa karşı, Meclis kürsüsünde konuşan Mahmut Abbas, ne sağlam bir cümle ne de net bir mesaj verebildi. Sadece soyut kavramlarla konuşarak, ne mazlumlara umut oldu ne de zalimlerin kalbine korku saldı. 

Yani Mahmut Abbas, düşmanları kadar cesur olamadı maalesef... 

Ayrıca şu konuşmaları dikkatimden kaçmadı... 

“Gazze tümüyle bizimdir. Batı Şeria ve Kudüs gibi onlar da bizimdir. Biz topraklarımızın bir karışını dahi olsa parçalayan çözüme eyvallah demiyoruz. Bundan dolayı burada sizlerin huzurunuzda bir şeyi duyurmak istiyorum. Önümüzde bir çözüm kalmadı. Ben ve Filistin liderliğindeki, kardeşlerimle Gazze’ye gitme kararı aldım, bunu yapacağım.” 

Çok acı dolu bir mesaj, tam 10 aydır çocuklar parçalanarak katlediliyor, babalar evlatlarının parçalarını poşetlerde taşıyor, annelerin feryatları Arş-ı alayı titretiyor. 
 

Fakat sözde  Filistin Devlet Başkanı olacak Mahmut Abbas, daha yeni Gazze’ye gitme kararı alıyor. 

Gerçekten trajikomik bir mesaj (!) 

Gazze’ye gitmeniz için 50 bin insanın parçalanarak ölmesi mi lazımdı... 

Neden bu mazlum halka zamanında sahip çıkıp, bu mezalime engel olmadınız? 

Neden başta izzet’le direniş göstermeden, zilletle kendinizi düşmanın kollarına bıraktınız? 

Şimdi kalkmış, alay eder gibi Gazze’ye gidecekmiş. 

Gazze’de direniş destanı yazan HAMAS, geç kalınmış bu gelişi asla kabul etmemeli. 

Zira yalnız bırakılan bu mazlum halka sahip çıkmayan bu devlet Başkanının, şehitlerin kanlarıyla sulanan bu topraklara ayak basmaya hakkı yoktur. 

Gazze’nin, Filistin’in ve HAMAS’ın  Başkanları, liderleri, halkın gönlüne taht kuran İsmail Heniyye, Yahya Sinvar, Halit Meşal’dir. 

Vatanları ve kutsalları uğruna bedel ödemeyip, perde arkasından Siyonistlerle işbirliği yapan hainler Başkan olamazlar. 

Ayrıca Meclis kürsüsünde ki, o cılız ve heyecansız, hezeyan dolu konuşmasından şunu anladım ki,  Mahmut Abbas çok yaşlanmış, artık  Başkanlığı ehline bırakıp gitmeli.