• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...

 Başlığı görünce paketlerin içeriği hakkında detaylardan haberdar olacağını sananlar haksız bir beklentiye kapılmasınlar. Zira ben de tam olarak içerikten haberdar değilim. Henüz taslak meclise dahi gönderilmedi.

 

Konuyu gündeme getirme nedenim farklı. İran İslam İnkılâbı olduğunda biraz da kasıtlı kuşkular topluma pompalanıyordu. Biz âlimlerimize müracaatla Şiilik hakkında detaylı bilgiler edinmeye çalışıyorduk. Henüz netleşmediğimiz bir sırada rahmetli babam bana şunu sormuştu : - Oğlum İsrail bu işe ne diyor? Ben de “İsrail bu işten hiç memnun değil” demiştim. O da kısaca “oğlum öyleyse bu iş hayırlı bir iş, buna destek vermek lazım demişti.” Babamın bu ifadeleri hocalarımızın da aydınlatması ile kafamdaki bütün şüpheleri giderdi.

 

Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM) aslında 4. yargı paketi içeriğinin belki de küçük bir bölümü olacak. Çünkü içeriğinde kadınların kocalarının soyadını, soyadlarının yanında kullanma zorunluluğunun kalkmasından Askeri Mahkemelerde “yargılamanın iadesine” kadar çok farklı konular olduğu söyleniyor. Ancak, ÖYM ile ilgili değişiklik İsrail için özel birilerinin adeta uykularını kaçırıyor. Meclisi Fax yağmuruna tutuyorlar. Her gün sızdırdıkları Ergenekonculara ait ses kayıtları ile topluma korku pompalıyorlar. Bu ayrıcalıklı kesimin korku ve telaşı rahmetlik babamın sözünü hatırlattı. Ben de henüz içeriğini dahi görmeden bu pakette ‘hayır var` kanaatine ulaştım. İnşallah yanılmam.

 

Umarım paketin yasalaşmasından sonra yeni İhya-Der vakıalarının önü kesilir. Bu İsrail muhipler cemiyetinin ÖYM leri nasıl kullandığına dair ipuçları ortaya çıkıyor. Mesela bunların TEM de hazırladıkları fezlekelere notlar düştükleri, ÖYM`lere adeta talimat verdikleri bazı dosyalar için “serbestsiniz” bazıları için de “iddianame hüküm altına alınacak” ifadeleri kullandıkları şayiaları dolaşıyor.

 

Yine bu kesimin medyasının en güçlü olduğu yasa dışı dinleme ve ses kayıtları sızdırmalarına yönelik kısıtlamaların da pakette olduğunu, sızlanmalarından anlıyoruz. Daha önce Doğan medyasının Ergenekoncu savcılara malzeme olarak ürettiği asparagas haberlerin iddianamelerde nasıl delil olarak yer aldığını biliyoruz.  Alternatif Ergenekon da kendi medya organları ile ürettiği uydurma haberleri ÖYM savcılarının iddianamelerine delil olarak koyabiliyorlardı. Bu paket sanırım buna da kısıtlama getiriyor.

 

Saltanat peşinde olduğunu iddia ederek alaylı biçimde USTA diye dalga geçtikleri Başbakanın bu düzenlemeleri kendisi ve çevresinin yolsuzluklarına tedbir olarak yaptığını iddia etmeleri, aslında bu ÖYM`ler vasıtasıyla Başbakanı da yemek istediklerinin bir işareti. Zaten daha önceki böyle bir teşebbüs Başbakanı uyandırmış olmalı ki bu düzenlemeler yapılıyor.

 

İsrail Muhipler Cemiyetine göre Başbakanın suç dosyası kabarık “İran`a alenen düşmanlık etmemek, İHH ya destek olmak, İsrail`e danışmadan bazı kararlar vermek” gibi. ÖYM`lerin kaldırılmaması halinde Başbakan ya Ergenekon, Ya KCK, ya da Hizbullahla bağlantılı bir dosyadan içeri tıkılacaktı. Yine de cemiyetin gücü yeterse bu düzenlemeyi “Ergenekoncuları kurtarmak suretiyle terör örgütüne yardım” fezlekesine delil sayabilirler.

 

Rabbim basiret ve hidayet versin.