• DOLAR 34.264
  • EURO 36.986
  • ALTIN 3030.559
  • ...

Yeni eğitim öğretim yılı başladı..

Her okul döneminde, nice maddi ve manevi külfeti yüklenen anneleri, babaları yine sayısız endişe sardı hiç kuşkusuz.

Hummalı bir telaş aldı başını gidiyor. Şimdiden, öğrenciler için hazırlanmış uzunca listeler evlere gönderildi bile.

Okul bu!

Ekonomik kriz dinlemiyor... Çanta hazırlıkları, beslenme programları, servis seçenekleri, harçlık miktarları, hasılı aileler mecburen okul için gerekli maddi hazırlıklarını enine boyuna düşünüp, bir program ve yol haritası oluşturuyorlar haliyle...

Her evde üç aşağı beş yukarı vaziyet böyle.

Ama gelin bu hazırlıkların içine manevi bir hazırlık nev’inden; rahmet, hidayet ve bereket vesilesi olacak güzel bir şeyler daha ekleyelim..

Yavrularımız için fiili ve kavli dualarımızı pekiştirecek bir hazırlık..

Hz. Lokman Aleyhisselam’ın yavrusuna yaptığı nasihatler..

Bir kısmını paylaşalım...

“Lokmân, oğluna nasihat ederek: Yavrucuğum! Allah’a ortak koşma! Doğrusu şirk, büyük bir zulümdür (karanlıktır). dedi.” (Lokmân, 13)

“Yavrucuğum! Yaptığın iş (iyilik veya kötülük), bir hardal tanesi ağırlığında bile olsa ve bu, bir kayanın içinde veya göklerde, yahut yerin derinliklerinde bulunsa, yine de Allah onu (senin karşına) getirir. Doğrusu Allâh, en ince işleri görüp bilmektedir ve her şeyden haberdardır.” (Lokmân, 16)

“Yavrucuğum! Namazını dosdoğru kıl! İyiliği emret, kötülükten vazgeçirmeye çalış! Başına gelenlere sabret! Doğrusu bunlar, azmedilmesi îcâb eden, (büyük bir azim ve kararlılık gerektiren) işlerdir.” (Lokmân, 17)

“Küçümseyerek insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Zîrâ Allâh, kendini beğenmiş, övünüp duran kimseleri aslâ sevmez!” (Lokmân, 18)

“Yürüyüşünde mûtedil ol! (Ne çok hızlı, ne de yavaş yürü! Sükûnet ve vakarını muhâfaza et!) Sesini alçalt! (Bağırıp çağırarak konuşma!) Unutma ki seslerin en çirkini merkep sesidir.” (Lokmân, 19)

Yaşları kaç olursa olsun, yavrularımızın ellerini tutup, gözlerinin ta derinliklerine bakarak, bu nasihatleri önce samimice ve güzel bir üslupla birebir yaparak, gönül heybelerinin içine bırakalım..

Sonra bu nasihatleri, yazılı olarak çanta veya klasörlerinin içine ekleyelim. Her birini bir kitabın veya defterin ilk sayfasına veya ders programlarının yanına da yapıştırmalarını sağlayabilirsek ne güzel olur.

Okula hazırlandıkları her yeni günde, hikmet ve marifetten de nasiplenerek başlarlar güne biiznillah.

Çaba bizden, hidayet Rabbimizdendir...