• DOLAR 33.998
  • EURO 37.853
  • ALTIN 2820.801
  • ...

Allah (c.c.), Beyyine sûresi altıncı âyeti kerimede: “Şüphesiz ehli kitaptan olan kâfirler ve müşrikler ebedi kalacakları cehennem ateşindedirler. İşte onlar yaratılmışların en şerlileridir” buyurmaktadır. “Beriyyeti” kelimesini Nafi’ ve Zekvân hemze ile “berieti” şeklinde okumuşlardır. Bu şekilde okunduğunda yeryüzünün en şerlileri manasına gelir.

İbnî Âsım ve diğer kıraat âlimleri “beriyyeti” şeklinde okumuşlardır ki bu bizim de okuduğumuz kıraattır. Bu kıraatla, âyette kastedilen bütün yaratıkların en şerlileri ve en kötüleri kitap ehlinden kâfir olanlar ve müşriklerdir.

Ehli kitaptan olan Yahudiler, zamanında peygamberlerini öldürmüş, Hz. Peygamber’in (s.a.s.) zamanında, Beni Kaynûka Müslüman kadının tesettürüne el uzatmış, Beni Nâdir Allah’ın Resûlü’ne (s.a.s.) suikast düzenlemeye çalışmıştır. Müşrikler de Mekke’de Allah’ın Resûlü (s.a.s.) ve ashâbına her türlü işkenceyi reva görmüş, ekonomik boykot uygulamış, sahâbenin kimisini işkencelerle şehit etmiştir. Allah’ın Resûlü’ne suikast girişiminde bulunmuş, nihayetinde Allah’ın Resûlü ve ashâbını öz vatanlarından çıkararak hicret etmeye zorlamışlardır. Bedir’de ve Uhud’ta savaşmış, Hendek’te ehli kitaptan kâfir Yahudi Beni Kureyza ile birleşerek binlerce kişilik ordularıyla Allah’ın Resûlü (s.a.s.) ve ashâbına saldırmışlardır.

Ehli Kitaptan olan kâfirler ve müşriklerin gayesi İslam’ın nurunu söndürmektir. Hakkı alt etmek, ortadan kaldırmaktır. Tevhit dini yerine kendi emperyalist emellerine uygun şirk ve küfür düzenini yerleştirmektir. Bu halleriyle yeryüzünün ve hatta tüm varlıkların en şerlileri en kötüleridirler. Çünkü insan ve cinlerin dışındaki tüm varlıklar zaten Allah’a kulluk etmekte ve emrine boyun eğmektedir. İnsan ve cinlerden ise Allah’a isyan eden, ona şirk koşup ibadet eden başta ehli kitabın kâfirleri ve müşriklerdir.

Gazze ve Filistin de yaşananlar sözde ehli kitaptan olan Yahudi kâfirlerin, Avrupa Hristiyan kâfirlerinin ve yeryüzündeki müşriklerin yaratıkların en şerlisi ve en kötüsü olduklarının ispatıdır.

Binlerce çocuk, kadın, yaşlı, masum insanı sorgusuz hesapsız acımasızca katletmek, yeryüzünü fesada boğup ekini ve nesli harap etmekten daha şer ne vardır? İbadethaneleri, okul, hastane ve yardım kuruluşlarını bombalamak, Müslüman liderlere suikast düzenlemek, cemaatle sabah namazı kılan yüzden fazla Müslüman’ın üzerine tonlar ağırlığındaki bombaları bırakarak Rablerinin huzurunda ve misafirliğinde katletmekten daha büyük hangi şer vardır?

Asrımızın en şerli olma vasfı İsrail siyonisti ve ona sınırsız destek veren Amerika ve diğer ortakları için tescillenmiştir. Savundukları insan hakları ve uluslararası kanunları tamamıyla bir avuç siyonistin emeline kurban edilmiştir. Hak ve hukuk namluların ucuna takılmış paramparça edilmiştir. Bu sebeple bunlara yaratıkların en şerlileridir. Bu vasıf gerçekten fazlasıyla onlara yakışmıştır.

Yeryüzü ve yaratıkların en şerlisi olan bu sözde ehli kitap kâfirleri ve müşriklerin varacakları yer cehennemdir ve orada ebedi kalacaklardır. Onların cezasını ancak cehennem verir. Yeryüzünde onlara verilecek hiçbir ceza yaptıklarının karşılığı olamaz. Fakat cehenneme varmadan dünya cehennemini de yaşamalarını Mevla’m mücahitlerin eliyle nasip etsin ve bizleri de mücahitlere yapacağımız her türlü destek ve yardım ile ortak etsin inşallah.

Mevla’m siyonist Yahudi ve işbirlikçilerini en yakın zamanda kahru perişan eylesin. Onları ağır bir hezimete uğratsın. Evlerini, beldelerini ve diyarlarını kendi elleri ve müminlerin elleri ile harap eylesin inşallah. Amin.