• DOLAR 34.163
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.152
  • ...

Gazze’de kana doymayan Siyonist israil, Lübnan’a havadan saldırılar başlattı. Çağrı cihazı ve telsizlerin patlatılmasıyla başlayıp yoğun hava saldırısıyla devam eden bombardıman birçok soru işaretini doğurdu.

“Bu savaş bölgeye mi yayılacak?”

 “Lübnan yeni bir Gazze mi olacak?”

Siyonist israil, Lübnan’a karadan girme cesaretini gösterebilir mi?”

Bu sorulardan sonuncusu daha çok merak diliyor. Çünkü 2006’da Siyonist israilin karadan Lübnan’a girmesiyle Hizbullah karşısında yaşadığı tarihi hezimeti herkes biliyor. Bu konuda sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim. Lübnan, Siyonistlerin Vietnam’ı olma potansiyelini barındırıyor. Siyonistlerin karadan Lübnan’a girmesi onun için büyük bir kâbus olacak. Her ne kadar Siyonistler hava harekâtıyla yüzlerce noktayı bombaladıysa da yıllardır bugünü hesaplayan Hizbullah’ın elinde saklı ve yeri bilinmeyen çok etkili silahların olduğu biliniyor. Hizbullah 2006 yılında Siyonist israil tanklarını havaya uçuran tanksavar füzelerinin çok daha gelişmişi olan “Almas” füzesini elinde bulunduruyor. Askeri uzmanların belirttiğine göre Almas füzesi, Amerikan “javelin” füzesi konumunda gelişmiş yeni bir tanksavardır. Bu füzeler, Hizbullah’ın 2006 yılında kullandıkları füzelerin çok daha ötesinde ve tankları nokta atışıyla vurmasına olanak sağlıyor.

               Siyonist israilin, Lübnan’a karadan girmesi durumunda 2006’da yaşadığı hezimetin çok daha fazlasını yaşayacağı ve adeta onların Vietnam’ı olacağı büyük bir olasılıktır. Hizbullah’la karşılaştırıldığında silah olarak çok daha düşük bir seviyede olan HAMAS’ın Gazze’de Siyonistlere neler çektirdiğini hepimiz mücahitlerin çektiği videolarla görüyoruz.  Evet, bir yılsonunda Gazze, israil için bir bataklık oldu. Ve halen mücahitler tünellerden çıkarak Siyonist israil askerlerini öldürüyor. Ve bu kadar bombardımana rağmen halen Netanyahu’yu zor durumda bırakan esirleri elinde tutabiliyor.  Peki, Gazze’de başarı gösteremeyen ve adeta bataklığa saplanan Siyonistler, Lübnan’da başarı gösterebilir mi?

Hizbullah’la hiçbir şekilde kıyaslanmayacak HAMAS’ın askeri gücü Siyonist israili bir yıldır Gazze’de bataklığa sapladığına göre Hizbullah çok daha kapsamlı bir şekilde Siyonistlere darbe vurma potansiyeline sahiptir. Gazze’de yıpranan Siyonistlerin, Lübnan’da başarı gösterme şansı yoktur. Her ne kadar F-35 savaş uçakları ve çok katmanlı havadan silahlarla Lübnan’a saldırmışsa da bu bir savaş başarısı olamaz. Havadan saldırılarla bir savaş kazanılamaz. Savaşı mutlak kazanmak kara yoluyladır. Siyonistlerin karadan Lübnan’a girmesi durumunda ise büyük kayıplar vereceği şüphesizdir.

Hizbullah, Siyonist israile yeni bir taktikle füze gönderiyor. Siyonist israilin hava savunmasını karıştırarak işlevsiz hale getiriyor ve bir taraftan füze yağmuru başlatırken diğer taraftan insansız hava araçlarını kaldırarak askeri üsleri, limanları ve elektrik şebekelerini vurabiliyor. Bu da Siyonistlerin kalbine hançer oluyor. Çünkü füzelere karşı tek güvendiği şey demir kubbesidir. Demir kubbeyi aşma taktiğini öğrenen Hizbullah, Siyonist israile çok daha fazla zarar verme kapasitesine sahiptir. Bunun farkına varan büyük şeytan ABD, ateşkes çağrısını yaparak Siyonistleri kurtarmaya çalışıyor.