• DOLAR 32.988
  • EURO 35.34
  • ALTIN 2456.207
  • ...

Bugünlerde UCM Başsavcısının Netanyahu hakkındaki ve Yaov Gallant hakkındaki yakalama talebi tartışılıyor. Peki, bu karar gerçekten uygulanacak mı? Hiç sanmıyorum. Çünkü denenmişi tekrar denemenin ve ondan umut beklemenin bir karşılığı yoktur. Evet, Beyrut kasabı Şaron yargılansaydı Gazze kasabı Netanyahu’nn yargılanması beklenebilirdi.

Hatırlanacağı üzere Siyonist israil ordusunun gözetiminde üç gün boyunca devam eden katliam tüm dünyada konuşulmuştu. Çoğu çocuk ve kadın olan üç binden fazla Filistinli hunharca katledilmişti. Binlerce Filistinli yerlerinden edinmiş ve Sabra/Şatilla kampına sığınmışlardı. Şaron oranın güvenli yer olduğunu ilan etmesine rağmen tam tersi bir tabloyla kampın etrafını sararak ve teşvik ederek falanşistlerin eliyle savunmasız insanları bir kez daha katletmişti. Bunun içindir ki dönemin sözde Savunma Bakanı Ariel Şaron, Beyrut kasabı olarak tüm dünyada konuşulmuştu.  Peki, bu katil, insan kasabı yargılandı mı? Hayır. Tam tersi bir tabloyla yaptıklarından dolayı ABD tarafından ödüllendirildi.

Şimdi aynı film, daha büyük bir senaryoyla yeniden yazılıyor. Gazze kasabı Netanyahu hiçbir uluslararası kanunu kabul etmiyor ve soykırım yapıyor. Dün Sabra/Şatilla kasabı, bugün Gazze kasabı…  

Evet, hedefleri Gazze’yi ortadan kaldırmaktır. Orayı çöle çevirme peşindeler. ABD tüm enstrümanlarıyla Siyonist israil’in arkasında duruyor ve savaş suçu işleyen katil sürüsüne yargılanmama güvencesi de veriyor. Dün Şaron’u sahiplendikleri gibi bugün Netenyahu’ya yargılama güvencesi veriyorlar.

Siyonist İsrail, Gazze’de 15 binin üzerinde çocuk katletmesine rağmen UCM’nin yakalama talebi ABD’yi fazlasıyla rahatsız etti. ABD Kongresi, Netanyahu’nun yakalanma kararına karşılık,  “Uluslararası Ceza Mahkemesi”ni cezalandıracaklarını açıkladı. Hatta yargıçlara ve mahkemeye yaptırımlar uygulayacaklarını da ilan ettiler.

Oysa ABD, UCM’nin Putin’i yakalama kararına tam destek vermişti. Peki, Putin’in yakalanma kararı neye bağlanmıştı? Putin’in sistematik olarak “Ukraynalı çocukları Rusya’ya kaçırdığına” dayandırmıştı…

Peki, bu bilgiyi doğru kabul etsek dahi çocukların kaçırılmasına karşılık, Putin’e yakalama kararı çıkaran UCM’ye “adalet” diyen ABD,  Gazze’de 15 bin çocuğu acımasızca yakarak ve parçalayarak öldüren çetenin başı Netanyahu’yu neden sahipleniyor. Çünkü bunlar şimdiye kadar tüm yargıyı kendi arka bahçeleri olarak idare etmişler. Kendi çizgilerinden sapan Uluslar Arası Hukuka bile yaptırım yapacak kadar insanlıktan çıkmışlar. Oysa UCM kararı sadece HAMAS liderlerini kapsasaydı, ABD bu karara tam destek verecek ve “adalet dağıttı “diyecekti.

Sonuç olarak; dün Beyrut kasabı Şaron’u yargılamayan irade bugün Gazze’de katliam yapan kasap Netanyahu’yu hiç yargılamaz. Gazze kasapları da bundan cesaret alarak canlı ve cansız her şeye bomba yağdırıyor. Bu canavarın sırtını sıvazlayan büyük şeytan ABD ve Batılı ortakları tarafından korunuyor.  Siyonist israil’e milyarlarca dolar silah yardımı yaparak katliama ortak olanlardan UCM’nin Netanyahu hakkındaki yakalama talebini desteklemesini beklemek saflık olur.