• DOLAR 34.163
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.152
  • ...

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni yasama yılı 1 Ekim'de başlayacak. Milletin Meclis’e gönderdiği vekiller yeni dönemde de milletin taleplerini gündemleştirmek veya kanunlaştırmak için çaba gösterecek, çaba göstermeleri gerekecek.

‘Hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu’ her ortam ve fırsatta dile getiriliyor. Vekillerin de milletin istek ve taleplerine, halkın sorun ve sıkıntılarına, toplumun arzuladığı yeni hak ve özgürlüklere bigâne kalmadan büyük bir gayret ve çaba içerisinde olmaları herkesin beklentisidir.

Aileyle ilgili hususlardan tutun da yeni anayasa konusuna kadar çözülmesi gereken bir dizi sorun ve sıkıntı var.

Bunlar için çözüm yolları bulunarak çürümeye yol açan dayatmaların mutlaka ortadan kaldırılması gerekiyor.

Öte yandan siyonist israilin Filistin’e, Gazze’ye, Lübnan’a, Hizbullah’a, halka yönelik yaptığı saldırılar bütün vahşetiyle devam ediyor. Buralarda işlenen katliamlar vicdan sahibi herkesi derinden yaralıyor. 

Sivillerin, kadınların, çocukların öldürülmesini görmezden gelmeyi mümkün kılacak hiçbir gerekçe olamaz. Geçmişte her ne sıkıntılar yaşanmışsa da bugün küffara karşı Müslümanların/ehli kıblenin birlik içinde hareket etmekten başka hiçbir seçenekleri ve çareleri yoktur, olamaz.

Bugüne kadar Kudüs’ün ve Aksa’nın kurtuluşu hep bu birlik ve beraberlik sağlanarak gerçekleştirilebilmiştir.

1 Ekim’de yeni yasama yılına başlayacak Meclis’in gündeminde aslında çok önemli bir kanun maddesi teklifi de var.

HÜDA PAR’ın çifte vatandaşlıkla ilgili verdiği kanun teklifi, Genel Kurul’da ‘görüşülebilir’ onayı aldıktan sonra şimdi de yeniden gündeme alınması gerekiyor ki yasalaşsın. Tabii ki vekillerin desteğiyle bu iş olacak.

Çifte vatandaşlık konusunda verilen yasa teklifi gerçekten önemlidir ve bir an önce yasalaşmasında fayda vardır.

Kanun teklifi yasalaştığı takdirde, Filistin topraklarına gidip işgalci israil adına katliam yapan Türkiye vatandaşı militanlar yargılanabilecek ve hakkettikleri cezayla karşılaşabileceklerdir.

 HÜDA PAR’ın 28 Aralık 2023 tarihinde TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu 2/1895 Esas numaralı soykırım suçuna iştirak edenlerin cezalandırılması, vatandaşlıklarının kaybettirilmesi ve malvarlıklarına el konularak Aile ve Gençlik Fonu'na devredilmesine ilişkin Kanun teklifi, İçtüzük'ün 37'nci maddesine göre doğrudan Genel Kurulun gündemine alınmasına ilişkin önergeyle Meclis gündemine alınmış ve kabul edilmişti. HÜDA PAR’ın sunduğu önergeye AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Yeniden Refah Partisi destek vermişti.

İsrail soykırım uygularken ve bütün vicdan sahibi herkes yapılabileceklerle ilgili büyük bir arayış içerisindeyken ‘siyonist askerler’le ilgili söz konusu kanun teklifinin hemen Meclis gündemine alınması büyük önem arz ediyor.

Kesinlikle Meclis, Çifte Vatandaşlık Kanun Teklifi’ni görüşmekle yeni yasama yılına başlamalı!

7 Ekim 2023’ten bu yana Filistin/Gazze’de katledilen/şehit edilen insan sayısı dün itibariyle 40 bin 435 idi. Bunların 16 bin 500’ü çocuk ve bebek, 11 bini kadın. Yaralı sayısı 93 bin 534. Buna sessiz kalan imkân sahiplerinin yatacak yeri olmaz!

Lübnan’a yapılan saldırılarla da aynı şekilde binlerce insan katledildi/şehit edildi veya yaralandı, sakat kaldı.

Onun için bu katliama ortak olanlarla ilgili Meclis’in bir an önce üzerine düşeni yapması büyük önem taşıyor.