• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...

HÜDA PAR'ın, Türkiye'den Filistin topraklarına giderek işgalci, katliamcı israil güçlerine destek veren siyonistlerle ilgili Meclis'e sunduğu "Vatandaşlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" geçtiğimiz günlerde Meclis’te oylanmış ve konunun Genel Kurul’da görüşülmesine karar verilmişti.

Ancak daha önce de farklı vesilelerle ifade edildiği gibi burada iş bitmedi. Kanun teklifinin şimdi de ivedilikle Genel Kurul’un gündemine alınması gerekiyor ki, soykırımcıların yargılanmalarına dair süreç ilerlemiş olsun.

Filistin/Gazze’de soykırım devam ederken ilgili kanun teklifinin bir an önce öne alınması ve teklifin yasalaşması gerekiyor ki, ‘Türkiye Vatandaşı’ etiketini taşıyan siyonistlerle ilgili yargılama yolları kolaylaşsın ve soykırımcılara hak ettikleri ceza verilebilsin.

Filistin/Gazze gerçekten kan ağlıyor. Katiller tuğyanda haddi aştılar. Şehit ve yaralı sayısı neredeyse yüz elli bine ulaştı. Belirlenemeyen rakamlar belki bunun 4-5 katı.

Ülkemizdeki soykırımcılarla ilgili kanun teklifi Meclis gündeminde, ancak teklifin bir an önce ele alınması gerekiyor. Aksi takdirde Meclis tatile girecek ve zaman, katillerin lehine işlemiş olacak. Gazze’de kardeşlerimizi katledenler, hiçbir şey olmamış gibi ülkemize dönüp aramızda ellerini kollarını sallayarak gezebilecek.

Şu bilinsin ki, Filistin’deki katliam durmadı. Filistin’i tanıyan devlet sayısı arttı, ancak vahşiler ‘Filistin’e hoş geldiniz’ yazısına bile tahammül etmediler ve Refah kapısındaki yazıyı buldozerle söküp attılar.

Filistin’den tutsak edilenleri konuştuğumuz yerde, çeteler her gün yüzlerce mazlumu alıkoymakta, mahpus etmekte.

Direk müdahale edemeyenler bari direk savaşanlara destek verme stratejisini uygulasın. Hizbullah vuruyorsa, Hizbullah’a destek verilsin; Yemenli Müslümanlar bu işi yapıyorlarsa onlara gereken destek sağlansın.

Katillerle mücadelenin çok yolu olmalı. Dünya onlara dar edilmeli. Rahat hareket edebilecekleri alanların hepsi kapatılmalıdır.

Soykırımı işleyenlerin, ortak olanların canına okunmalı. Bu acımasızların içimizde olmaları bizler için de güvenlik sorunu sayılmalı.

Bugün farklı bir toprak parçasında kardeşimi öldürenin yarın bana da namlu doğrultacağından şüphe duyulmamalı.

Elde imkanlar varken kullanmayanlar, soykırım karşıtlıklarını nasıl kanıtlayabilirler? Mecliste soykırımcılarla ilgili bekleyen kanun teklifi, grubu bulunan partilerin ve milletvekillerin harekete geçmesini bekliyor.

Her bir vekil, vicdanının sesine kulak vererek parti başkanlarını ve idare kurullarını harekete geçirmek adına sorumluluk almalıdır, sorumlu davranmalıdır.

Meclis, soykırımcılarla ilgili teklife öncelik vermelidir; hem de bu yasama dönemi kapanmadan!